Brodić za lutke i Sardinija na Sterijinom pozorju

0

NOVI SAD, 29. maja 2010. (Beta) – Na repertoaru 55. Sterijinog pozorja u subotu uveče su "Brodić za lutke" i "Sardinija" iz selekcije nacionalne drame i pozorišta.

NOVI SAD, 29. maja 2010. (Beta) – Na repertoaru 55. Sterijinog pozorja u subotu uveče su „Brodić za lutke“ i „Sardinija“ iz selekcije nacionalne drame i pozorišta.

„Brodić za lutke“ po tekstu Milene Marković režirao je Aleksandar Popovski, a predstavu izvodi Slovensko narodno gledališče iz Ljubljane. Pozorište „Deže Kostolanji“ iz Subotice izvešće „Sardiniju“ po tekstu Ištvana Besedeša u režiji Andraša Urbana.

Na repertoaru u subotu je i predstava „Will You Ever Be Happy Again?“, u okviru međunarodne selekcije „Drugo vi“. Predstavu je režirala Sanja Mitrović a izvode je Hetvem teatar iz Amsterdama i Centar za kulturnu dekontaminaciju iz Beograda.

Do 4. juna na Sterijinom pozorju biće izvedeno 28 predstava, od kojih je 12 u takmičarskoj konkurenciji u selekciji nacionalne drame, pet u međunarodnom programu, a 11 u okviru Pozorja mladih.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.