Podmlađivanje stranke prvorazredna obaveza

BEOGRAD, 29. maja 2010. (Beta) - Predsednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković izjavio je danas da je podmlađivanje stranke prvorazredna obaveza kako bi se obnovila snaga SPO i najavio Šesti sabor te stranke za 4. decembar.

"Da bismo obnovili nekadašnju snagu SPO, moramo da naše borbene zastave predajemo mladim ljudima koji su 9. marta 1991. godine bili deca", rekao je Drašković odbaćajući se članovima Glavnog odbora SPO.

On je naveo da je iskustvu osnivača SPO potrebna energija mladosti jer samo tako SPO može i mora ponovo da izraste u stranku čvrstih uverenja i odlučne i riskantne borbe za ciljeve demokratske i evropske Srbije koji su pomračeni u "današnjem ružnom vremenu pada nade i morala i rasta kriminala".

"Beznađe miliona i obest obesnih - to je ovo ružno vreme", naglasio je predsednik SPO i dodao da je reč moral izgubila značenje u današnjoj Srbiji u kojoj je "Farma" duhovna akademija. Drašković je rekao da je 20 godina posle bune protiv ondašnjeg nedemokratskog i kriminalnog poretka u Srbiji veći broj mafija od dohotka po glavi stanovnika.

Pogledajte još