31. maj 2010.

0

BEOGRAD, 31. maja 2010. (Beta) – Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnje su posvetili sukobu kosovskih Albanaca i Srba tokom vanrednih izbora na Kosovu u organizaciji srpskih vlasti i regionalnim odnosima.

BEOGRAD, 31. maja 2010. (Beta) – Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnje su posvetili sukobu kosovskih Albanaca i Srba tokom vanrednih izbora na Kosovu u organizaciji srpskih vlasti i regionalnim odnosima.

ALO – Pod naslovom „Domar davio đaka, učiteljica se obesila!“, o nesreći u osnovnoj školi u Beočinu. „Milan: Biti 13 nije loše“, o plasmanu Srbije na Evroviziji.

BLIC – U tekstu o predstojećem ministarskom skupu u Sarajevu EU-Zapadni Balkan list piše „Nemci protiv priključenja Srbije EU“. Predsednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić kaže u intervjuu: „Siljadžić ne bi trebalo da uslovljava Beograd“. Bivši hrvatski reprezentativac i fudbaler Crvene zvezde Robert Prosinečki kaže u intervjuu: „Srbija sa Antićem spremna za velike stvari“.

VEČERNJE NOVOSTI – Pod naslovom „Pred Evropom je utihnulo bure baruta“ list piše o napretku u obnovi poverenja među državama bivše Jugoslavije. Predsednik Srbije Boris Tadić za Novosti kaže: „Istina vodi u pomirenje“.

DANAS – O procesu protiv bivšeg ministra odbrane Srbije i Crne Gore u „Spremna optužnica protiv Davinića za aferu ‘Satelit'“. O jučerašnjim izborima na Kosovu u organizaciji srpskih vlasti u „Sukob Albanaca i Srba na mostu“. O takmičenju za pesmu Evrovizije u „Slab plasman Srbije u Oslu“.

KURIR – Za list o borbi sa opakom bolešću govori predsednik Demohrišćanske stranke Srbije Vladan Batić – „Pobedio sam rak“. „Sinovi Čumeta i Šijana divljali u Areni“, o tome da su inicijatori masovne tuče posle koncerta Džeja Ramadanovskog bili sinovi Ljubiše Buhe Čumeta, Milana Narandžića i pokojnog Zorana Šijana.

POLITIKA – O izborima u Kosovskoj Mitrovici u „Kamenovanje na mostu“. Iz dnevnika Ratka Mladića u „Ako treba, ja ću otići na Haški tribunal“. Pod naslovom „Nov put do birača“, list piše da stranke u Srbiji nedovoljno koriste internet u komunikaciji s građanima.

PRES – O okolnosima saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovao zaštićeni svedok Mile Jerković u slučaju osumnjičenog za kriminal sa drogom Darka Šarića pod naslovom „Šarićeva zaseda?!“. „Batinaš iz Crne Reke savetnik Artemija!“, piše list. Tekst o fubalerima posle poraza od Novog Zelanda sa izjavom selektora Radomira Antića – „Srbi, ne brinite nismo u panici!“.

PRIVREDNI PREGLED – „Država staje na put potkradanju dijaspore“, piše list. O jednokratnoj pomoći Vlade – „Na platu od 79.000 – pomoć 5.000!“.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.