31. maj 2010.

BEOGRAD, 31. maja 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnje su posvetili sukobu kosovskih Albanaca i Srba tokom vanrednih izbora na Kosovu u organizaciji srpskih vlasti i regionalnim odnosima.

ALO - Pod naslovom "Domar davio đaka, učiteljica se obesila!", o nesreći u osnovnoj školi u Beočinu. "Milan: Biti 13 nije loše", o plasmanu Srbije na Evroviziji.

BLIC - U tekstu o predstojećem ministarskom skupu u Sarajevu EU-Zapadni Balkan list piše "Nemci protiv priključenja Srbije EU". Predsednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić kaže u intervjuu: "Siljadžić ne bi trebalo da uslovljava Beograd". Bivši hrvatski reprezentativac i fudbaler Crvene zvezde Robert Prosinečki kaže u intervjuu: "Srbija sa Antićem spremna za velike stvari".

VEČERNJE NOVOSTI - Pod naslovom "Pred Evropom je utihnulo bure baruta" list piše o napretku u obnovi poverenja među državama bivše Jugoslavije. Predsednik Srbije Boris Tadić za Novosti kaže: "Istina vodi u pomirenje".

DANAS - O procesu protiv bivšeg ministra odbrane Srbije i Crne Gore u "Spremna optužnica protiv Davinića za aferu 'Satelit'". O jučerašnjim izborima na Kosovu u organizaciji srpskih vlasti u "Sukob Albanaca i Srba na mostu". O takmičenju za pesmu Evrovizije u "Slab plasman Srbije u Oslu".

KURIR - Za list o borbi sa opakom bolešću govori predsednik Demohrišćanske stranke Srbije Vladan Batić - "Pobedio sam rak". "Sinovi Čumeta i Šijana divljali u Areni", o tome da su inicijatori masovne tuče posle koncerta Džeja Ramadanovskog bili sinovi Ljubiše Buhe Čumeta, Milana Narandžića i pokojnog Zorana Šijana.

POLITIKA - O izborima u Kosovskoj Mitrovici u "Kamenovanje na mostu". Iz dnevnika Ratka Mladića u "Ako treba, ja ću otići na Haški tribunal". Pod naslovom "Nov put do birača", list piše da stranke u Srbiji nedovoljno koriste internet u komunikaciji s građanima.

PRES - O okolnosima saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovao zaštićeni svedok Mile Jerković u slučaju osumnjičenog za kriminal sa drogom Darka Šarića pod naslovom "Šarićeva zaseda?!". "Batinaš iz Crne Reke savetnik Artemija!", piše list. Tekst o fubalerima posle poraza od Novog Zelanda sa izjavom selektora Radomira Antića - "Srbi, ne brinite nismo u panici!".

PRIVREDNI PREGLED - "Država staje na put potkradanju dijaspore", piše list. O jednokratnoj pomoći Vlade - "Na platu od 79.000 - pomoć 5.000!".

Pogledajte još