Đoković preko Đineprija do četvrtfinala

BEOGRAD, 31. maja 2010. (Beta) - Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske pošto je u Parizu pobedio 98. igrača sveta Robija Đineprija iz SAD sa 3:1 u setovima (6:4, 2:6, 6:1, 6:2).

Đoković je prošle sezone stigao do trećeg kola Rolan Garosa, a dve godine pre toga igrao je u polufinalu i oba puta izgubio od kasnijeg šampiona Rafaela Nadala.

Teniseri su u prvom setu osvajali gemove na svoj servis, ali je Đoković ipak uspeo da osvoji poslednja dva i povede u meču. Pre toga, Đinepri je u prva četiri gema na svoj servis izgubio samo poen.

U trećem gemu drugog seta Đinepri je napravio brejk i posle osvojenog gema na svoj servis poveo sa 3:1. Amerikanac je u sedmom gemu ponovo oduzeo servis protivniku i stekao veliku prednost, koju je sačuvao do kraja seta i izjednačio na 1:1.

Đoković je odličnom igrom uzvratio u trećem i četvrtom setu, a protvniku je dozvolio da osvoji samo tri gema - jedan u trećem, a dva u četvrtom setu.

Đoković će za mesto u polufinalu igrati sa  22. nosiocem Jirgenom Melcerom iz Austrije koji je pobedio Amerikanca Robija Đineprija sa 6:4, 2:6, 6:1, 2:6.

Đoković je sa Melcerom igrao dva puta, 2006. godine na turniru u Mecu i 2009. godine u Haleu i oba puta je pobedio.

Austrijanac, koji je postavljen za 22. nosioca, će prvi put igrati u četvrtfinalu jednog grend slem turnira.

Pogledajte još