Murinjo najavljuje pobednički tim Reala

BEOGRAD, 31. maja 2010. (Beta) - Novi trener Real Madrida Žoze Morinjo rekao je da je spreman za veliki izazov u španskom klubu i najavio stvaranje pobedničkog tima koji će osvajati trofeje.

"Ne znam da li sam rođen da budem trener Real Madrida, ali rođen sam da budem fudbalski trener. Volim sebi da postavljam izazove, a posao u Realu je veliki. Neću se promeniti. Ja sam Žoze Murinjo i došao sam sa svim kvalitetima i nedostacima. Verujem u sebe i svoje trenerske sposobnosti", rekao je Murinjo na zvaničnom predstavljanju na stadionu Real Madrida.

Murinjo je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Realom, nešto više od nedelju dana pošto je sa Interom osvojio Ligu šampiona. On je osmi trener "kraljevskog" kluba u poslednjih sedam godina.

Mediji su preneli da će Murinjo, navodno, imati potpunu kontrolu nad transferima igrača.

"Real me privlači zbog svoje istorije, frustracije zbog rezultata iz prošlih godina i iščekivanja pobeda. To je jedinstven klub i da nisam postao trener Reala u karijeri bi mi ostala praznina. Svestan sam da svi očekuju pobede, na sreću, do sada sam imao sjajnu karijeru i ponosan sam što sam ovde", rekao je Murinjo.

"Veliki sam entuzijasta i želim da takvi budu i moji fudbaleri. Nije važno samo trenirati ili igrati u Real Madridu, već pobeđivati u Real Madridu", dodao je on.

Real nije osvojio trofej dve sezone, Portugalac je rekao da namerava da oformi kvalitetan tim, ali da je još rano pričati o promenama.

"Mislim da su četiri godine dug period za pravljenje jakog tima. Još je rano da pričam o promenama, mislim da bi trebalo da analiziram situaciju, da upoznam klub, postavljam pitanja i dobijam odgovore. Najvažnija stvar nisu trener ili igrači već klub", rekao je bivši trener Čelsija.

Murinjo je rekao da mu je žao što je otpušten Manuel Pelegrini, ali da se takve stvari često događaju u fudbalu i istakao da se ne plaši otkaza.

"Mislim da treneri moraju da budu spremni na otkaz. Ali, ako se trener toga plaši, neće dobro raditi svoj posao i tada se stvaraju veliki problemi. Imam samopouzdanja i ne mislim na mogućnost otkaza", rekao je on.

"Ako budemo radili zajedno rezultati će doći. Želim da ovaj tim ima identitet, da osvoji sve trofeje. Snaga mog tima je tim, a ne jedan fudbaler", dodao je on.

Sportski direktor Real Madrida Horhe Vladano rekao je da je zadovoljan dolaskom Murinja na klupu "kraljevskog" kluba.

"Murinjo je potpisao četvorogodišnji ugovor. Čast nam je što je u klubu jedan od najboljih svetskih trenera. Dolazak Murinja je najbolja stvar koja je mogla da se dogodi Realu", rekao je on.

Pogledajte još