Đoković zadovoljan plasmanom u četvrtfinale

BEOGRAD, 31. juna 2010. (Beta) - Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je zadovoljan svojom igrom u trećem i četvrtom setu u meču protiv Amerikanca Robija Đineprija i da očekuje težak četvrtfinalni duel protiv Jirgena Melcera.

Đoković je pobedio Đineprija sa 6:4, 2:6, 6:1, 6:2 i plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa, gde će igrati protiv Austrijanca Jirgena Melcera.

"Trebalo mi je malo vremena da uđem u ritam i zagrejem se za meč. On je od početka bio agresivan, dobro je igrao. Imao sam sreće i osvojio prvi set, drugi sam izgubio jer nisam bio dovoljno koncentrisan, ali uspeo sam to da prevaziđem", rekao je Đoković posle meča.

"U trećem i četvrtom setu sam igrao veoma dobro. Bio sam agresivan i dobro sam servirao, igrao sam dobro sa svakog dela terena. Naterao sam ga da se više kreće i da pravi više grešaka", dodao je on.

Na pitanje novinara zbog čega se mučio u prvom setu, Đoković je rekao da je imao uspona i padova, ali da je najvažnije da je pobedio.

"Zašto se stalno vraćamo na negativne stvari? Uvek se priča o mučenju. Pobedio sam, to se dogodilo. Dobro sam završio meč, sa mnogo 'vinera' i agresivnosti. To je moj stil igre, moram da budem agresivan od početka i da nastavim sa dobrom igrom", rekao je treći teniser sveta.

Đoković je rekao da očekuje težak meč protiv Melcera, koji će prvi put u karijeri igrati u četvrtfinalu jednog grend slem turnira.

"Biće to težak meč. On igra odlično, na Rolan Garosu je napravio iznenađenje i pobedio (Davida) Ferera. Sa takvom igrom može da bude među 10 najboljih igrača. Ovo je druga nedelja turnira, četvrtfinale grend slem turnira i mečevi su sve teži", rekao je on.

"Melcer može dobro da igra i ofanzivno i defanzivno i zbog toga je opasan. Trudiću se da održim dobar ritam, a pobediće bolji. Dobro se osećam, što je dobra stvar pred naredne mečeve", dodao je Đoković.

Pogledajte još