1. jun 2010.

BEOGRAD, 1. juna 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnje su posvetili evrointegracijama i privrednim temama.

ALO - Pod naslovom "Ubijen Noletov telohranitelj!", o sumnjivim okolnostima samoubistva telohranitelja tenisera Novaka Đokovića Žarka Babića (33). "Izraelci pucali na srpskog novinara", o krkoproliću nadomak Gaze.

BLIC - O pristalicama evrointegracije Srbije u "Uz nas samo članice EU koje su u krizi". O protestu u beogradskom Okružnom zatvoru u "Čuvari odbili da vode zatvorenike na suđenje". Pod naslovom "Možda je ovo moj poslednj Mundijal" list piše da fudbaler Nemanja Vidić razmišlja o napuštanju reprezentacije.

VEČERNJE NOVOSTI - O reformi pravnog sistema - "Novi izbor sudija". "Davinića stigla optužnica", o slučaju "Satelit". Za list govori ministarka za NIP Verica Kalanović u tekstu pod naslovom "Još 15 miliona u puteve".

DANAS - Povodom kampanje Hrvatske za vraćanje srpskih turista list piše "Svaki stoti srpski turista letovaće u Hrvatskoj". Uoči ministarskog sastanka Evropska unija - Zapadni Balkan u Sarajevu list piše "EU bira izvestioca za zemlje regiona".

KURIR - "Ubio se Noletov čuvar", o samoubistvu Žarka Babića. O još jednom slučaju seksualnog zlostavljanja mentalno zaostale devojčice - "Četiri pedofila napravila dete zaostaloj devojčici".

POLITIKA - O napadu izraelskih snaga na brodove s humanitarnom pomoći u "Izraelci napali konvoj brodova za Gazu". Iz dnevnika Ratka Mladića u "Perišić i Stanišić povezuju Mladića sa Amerikancima". O uslovima za novu tranšu Međunarodnog monetarnog fonda u "Prekobrojni moraju da odu".

PRES - Savetnik premijera Srbije Jurij Bajec kaže u intervjuu: "NBS kriva za pad dinara". Povodom ubistva saradnika Darka Šarića osumnjičenog za šverc kokaina iz Južne Ameriku u "Šarić uklanja svedoke?!".

PRIVREDNI PREGLED - "Dragin: PKB veliki zadatak države", o Poljoprivrednoj korporaciji Beograd. "Jači evro diže ratu i carinu", piše list. Državni sekretar Ministarstva finansija ocenjuje da "Dinamika krize određuje visinu PDV-a".

Pogledajte još