Srbija najbolja na Rolan Garosu

BEOGRAD, 1. juna 2010. (Beta) - U završnici Rolan Garosa Srbija će imati najviše predstavnika u seniorskoj konkurenciji - u četiri od pet kategorija.

U četvrtfinalu ženskog singla u sredu će igrati Jelena Janković koja ima velike šanse za polufinale, jer je znatno bolje plasirana od protivnice iz Kazahstana Jaroslave Švedove. Kazahstanka je jedina četvrtfinalistkinja koja nije nosilac, ona je 36. na WTA listi.

Nijedna zemlja u polufinalu u ženskoj konkurenciji neće imati dve predstavnice, pošto će u međusobnom meču igrati dve Ruskinje Nađa Petrova i Jelena Dementijeva, a jedna će morati da se oprosti od polufinala.

Velike šanse za polufinale ima i Novak Đoković, koji je znatno bolje plasiran od Austrijanca Jirgena Melzcera, 27. na ATP listi. Tako će najverovatnije među osam takmičra u polufinalu biti takmičari iz sedam zemalja od kojih će Srbija jedina imati dva predstavnika i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

U kategoroji mesovitopg dubla Nenad Zimonjić se sa Katarinom Srebotnik iz Slovenije već plasirao u polufinale, a plasman u polufinale Žimonjić očekuje i u paru sa Danijelom Nestorom, pošto u četvrtfinalu igraju protiv Poljaka Lukaša Kubota i Olivera Maraha iz Austrije.

Pogledajte još