Nacionalna priznanja Lukovskom i Višackom

BEOGRAD, 1. juna 2010. (Beta) - Bivši košarkaški reprezentativac Dragan Lukovski i veslački reprezentativac Đorđe Višacki dobili su nacionalno sportsko priznanje koje podrazumeva i doživotne mesečne novčane nadoknade, objavljeno je u utorak u Službenom glasniku.

Priznanje se dodeljuje za poseban doprinos razvoju i afirmaciji sporta sportistima i trenerima osvajačima medalja na Olimpijskim igrama, Paraolimpijskim igrama, Šahovskoj olimpijadi, svetskim i evropskim prvenstvima u olimpijskim sportovima, kao i nosiocima svetskih rekorda u olimpijskim sportovima.

Lukovski je dobio priznanje za osvojenu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu 1998. godine u Atini, u vidu diplome i doživotnog mesečnog novčanog primanja u visini dve i po prosečne neto zarade u Srbiji za mesec decembar prethodne godine.

Višacki je nagrađen za srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Lucernu 2001. godine i pored diplome dobio je doživotno mesečno novčano primanje u visini dve prosečne neto zarade u Srbiji za mesec decembar prethodne godine.

Pogledajte još