CIP: Mostovi u Srbiji i Beogradu dobri i stabilni

BEOGRAD, 2. avgusta 2007. (Beta) - Direktor Saobraćajnog instituta CIP Milutin Ignjatović ocenio je danas da su mostovi u Srbiji "dobri i stabilni", ali da je veliki problem njihovo održavanje i sanacija.

Povodom urušenja jednog mosta preko Misisipija u Mineapolisu (SAD), Ignjatović je u izjavi Beti upozorio da se na održavanju mostova u Srbiji malo radilo proteklih decenija i naveo primer Pančevačkog mosta, za koji je CIP uradio projekat sanacije.

"U sanaciju Pančevačkog mosta nije se ulagalo poslednjih 45 godina i ako bi dozvolili da se još 40 godina služimo tim mostom bez neophodnih popravki, sigurno bi došlo do tragedije poput noćašnje u Americi", kazao je on.

On je još kazao da je projekat izgradnje Pančevačkog mosta "izuzetno urađen", a sam most, kako je rekao, je izuzetno služio godinama. "Preko njega i dan danas prođe deset puta više vozila i šlepera, nego za kapacitet koji je projektovan", dodao je on.

Direktor CIP-a je zaključio da problema sa rušenje mostova, bilo u Srbiji, bilo u Beogradu, neće biti ako se država i grad na vreme uključe u ozbiljnu sanaciju mostova.

Pogledajte još