Vidici

Novi Beograde srećna ti nova galerija i Vidici u njoj 

U Blok galeriji (Blok gallery), Jurija Gagarina 221, Novi Beograd, čiji je osnivač Gradska opština Novi Beograd, u petak, 3. avgusta 2007. godine u 19.00 svečano je otvorena kolektivna izložba skulptura "Vidici"
 

Na ovoj značajnoj i zanimljivoj izložbi mogli smo videti radove renomiranih umetnika koji predstavljaju sam vrh našeg vajarstva, a to su: Đorđe Arnaut, Radomir Branisavljević, Đorđije Crnčević, Gabrijel Glid, Dragana Ilić, Nikola Koka Janković, Zdravko Joksimović, Vladimir Komad, Dragoslav Krnajski, Vladan Martinović, Mihailo Mlinar, Željka Momirov, Borislava Nedeljković Prodanović, Vladimir Perić, Rajko Popivoda, Slavoljub Radojičić, Tamara Rakić, Marija Vidić, Milun Vidić, Nikola Vukosavljević, Ratko Vulanović.

Izložbu je otvorio Željko Ožegović, predsednik novobeogradske opštine, pozdravivši umetnike i goste prisutne na otvaranje već pete izložbe u ovoj novootvorenoj galeriji: Sam naslov izložbe je dobar jer treba proširivati vidike, i ne samo proširivati nego se boriti za nove kulturne prostore, boreći se ujedno protiv kvazi kulture koja je u nekom prošlom periodu potpuno destruktivno delovala na sve segmente naših života, u tom smislu postoji ideja i plan da se pored galerije na ovom prostoru otvori i novi kulturni centar, sa pozorištem i drugim kulturnim sadržajima, stvarajući na taj način dobre uslove za približavanje kulture građanima i tako zajednički šireći nove kulturne vidike.

Novi Beograd, nova galerija, ali već peta izložba. Kažem "već", jer se odmah vidi da je osnovna ideja ovog projekta više nego dobra i zaista potrebna u ovom delu grada. Zato sve pohvale dobroj volji i entuzijazmu pri ostvarivanju ovog projekta i želimo im svaki uspeh u budućem radu. Rezultat se već vidi i u perspektivi možemo s velikom dozom sigurnosti očekivati nove izložbe, predstave, koncerte, književne večeri... sadržaje koji će novobeograđanima ali i šire biti od velike pomoći u širenju novih kulturnih vidika.

 Vidimo se i na sledećoj izložbi  i moram priznati da sam već pomalo nestrpljiv.

Izložba je otvorena do 24. avgusta od 11.00 do 13.00 i od 17.00 do 21.00, osim nedeljom, ulaz se ne plaća.

Tekst: Dragan Kljajić
Foto: Igor Barandovski

 

Pogledajte još