Stripovi i crteži

Stripovi i crteži Nine Bunjevac u Klubu-knjižari-galeriji "Glasnik". Neobavezno druženje i ćaskanje uz kafu, okruženi umetnošću u prijatnoj atmosferi "Glasnika". Nije teško biti fin, ili tačnije- ovde je teško ne biti fin

Opušteno ležerno, ponedeljak je, 13. avgust, lepo veče, dolaze ljubitelji stripa, u početku više dolaze predstavnici sedme sile, a zatim stripocrtači, stripočitači i stripogutači. 

Novinari rade svoj posao, intervjui, blicevi fotoaparata, kamere, ljubazna i nasmejana umetnica spremna na razgovor, komunikativna, prijatna, sve se odvija lako i jednostavno - prirodno, pijem kaficu i baš mi je lepo.

Izložbu je otvorila sama autorka zahvalivši se svima koji su došli, galeriji "Glasnik" koja joj je omogućila da napravi svoju prvu samostalnu izložbu u Beogradu, Aleksandru Zografu i galeriji "Elektrika" iz Pančeva gde je već gostovala, Dimitriju Tadiću, Vladimiru Palibrku i svim crtačima stripa koji su joj pomogli i podržali u ovom projektu. 

Umetnica je izrazila zadovoljstvo što je došla u Srbiju, poželela je svima da se lepo i ugodno provedu, a ona se nada da će uskoro opet doći jer je lepo biti tamo gde si rođen.

Na otvaranju izložbe održana je mala strip-radionica kao svojevrsni džem-sešn na kojoj su učestvovali članovi strip kolektiva "Šlic" iz Beograda i "Silent Wall" iz Pančeva. Cilj im je bio da naprave dizajn za seriju uličnih nalepnica koje će objaviti strip magacin "Silent Wall".

Nina Bunjevac rođena je u Kanadi, a od druge do 16. godina živela je u Nišu. Bavi se stripom, grafičkim dizajnom, ilustracijom, slikarstvom i fotografijom. Beogradskoj publici je predstavila svoje stripove i crteže. Njeni radovi plene jednostavnom i otvorenom iskrenošću, ispod koje se u drugom sloju nalazi čitav splet intimnih priča i sadržaja u koji ulaze posvećeni privrženici dobrog strip crteža. 

Ako volite umetnost, crtež, strip... svratite na kafu u "Glasnik". Ulaz se ne plaća, ali sigurno vam neće biti lako da izađete...

Takst: Dragan Kljajić
Foto: Marko Risović 

Pogledajte još