Dogovorena rekonstrukcija zoo-vrta

BEOGRAD, 23. avgusta 2007. (Beta) - Gradska vlast će rekonstruisati deo bedema na Kalemegdanskoj tvrđavi koji je u beogradskom Zoološkom vrtu, najavila je danas zamenica gradonačelnika Beograda Radmila Hrustanović.

Hrustanovićeva je novinarima rekla da taj posao nije bilo moguće uraditi do sada, jer gradske vlasti nisu imale pristup tom delu tvrđave, ali je, prema njenim rečima, na sastanku u sredu sa Vukom Bojovićem dogovoreno da se napravi plan saniranja i rekonstrukcije zoo-vrta.

Prema njenim rečima, gradska vlada ima u vidu i izradu regulacionog plana koji predviđa preseljenje divljih životinja iz zoo-vrta u centru Beograda, na neko udaljenije i mirnije mesto.

Ona je rekla da je Vuk Bojović shvatio neophodnost izmeštanja divljih životinja i naglasila da je sigurna da on neće praviti probleme u realizovanju ovakvog plana.

Direktor Zoološkog vrta Vuk Bojović je rekao agenciji Beta da se sa zamenicom gradonačelnika dogovorio samo o rekonstrukciji dela zoo-vrta i naglasio da se ne slaže sa idejom o preseljenju divljih životinja na drugu lokaciju.

Pogledajte još