Poznati kuvaju

Čekajući premijeru filma „Bez rezervacije“, i prelepu Ketrin Zitu Džons u ulozi vrhunske kuvarice Kejt Armstrong, ekipa našeg portala pridružila se takmičenju u kulinarskim čarolijama poznatih parova Srbije, u restoranu „Stara Koliba

Varjače su prvo ukrstili Ivon Jafali, voditeljka na Studiju B i Inspektor Blaža, protiv glumice Ive Štrljić i muzičara Dejana Cukića. Potom su svoje kulinarsko umeće pokazali i glumci Nataša Marković i Goran Jevtić protiv PR-a Eurosonga Duške Vučinić-Lučić i Srđana Lučića.

Moralnu pomoć i poneki koristan savet delio je voditelj programa Ivan Ivanović, široj publici poznatiji kao simpatični voditelj kviza „Keš taksi“.

Ivon i Blaža spremali su špagete s piletinom, Dejan i Iva pastu s maslinama i limunom, Nataša i Goran pastu sa sosom od praziluka i krompira, a Duška i Srđan pastu s plavim patlidžanom i feta sirom.

Dok su takmičari pripremali hranu po receptima magazina "Sale&Pepe", svi prisutni su nadgledali proces kuvanja i navijali za svoje favorite. O pobednicima, po ugledu na film, odlučivao je stručni žiri sastavljen od renomiranih ličnosti iz sveta kulinastva, koji su činili Novak Fidanović, predsednik kulinarske asocijacije Srbije, Dejan Markus kuvar u emisiji „Kuvati srcem“ i saradnik magazina „Sale&Peper“ kao i urednica magazina Ivana Milošević.

Žiri se trudio da opravda poverenje pa su, sem ukusa jela ocenjivali i efikasnost pripreme, kao i vizuelni izgled hrane. Za apsolutne pobednike proglašeni su Duška Vučinić-Lučić i Srđan Lučić.

Posle „napete atmosfere“ i „ljute konkurencije“ gosti su uživali u princes krofnama i čokoladnim kolačima. A, Blaža nam je, nakon takmičenja objasnio, u svom stilu, da je on
došao zbog lepih hostesa, a da je u njegovoj kući on pravi gospodar u kuhinji.

Za razliku od Blaže, Iva Štrljić kuva isključivo prijateljima, dok za sebe pravi samo kafu. Ivon Jafali nam je priznala da njoj i dalje kuva mama.

Nismo odoleli, a da ne pitamo poznatog kuvara Dejana Markusa šta on stvarno voli da kuva. „Omiljeno jelo mi je mađarski gulaš. Na snimanju emisije „Kuvati srcem“ spremao sam ga skoro čitavu noć, i na kraju je bio veoma ljut, ali smo ga svi pojeli. Od slatkiša najviše volim da pravim čokoladne torte“, rekao nam je Markus.

Dodao je i da mu nije nikakav problem da, kada dođe kući iz provoda u pet ujutro, na brzinu napravi nešto za prijatelje.

Tekst: Aleksandra Galić
Foto: Sanja Knežević

Pogledajte još