La Nonna

Sećate li se kuhinje vaše bake? Limenih kutija za kolače, porcelanskih šoljica i slatkih stoljnjaka… Te topline i bezbrižnosti. A tek bakini specijaliteti! Niko nije umeo da ih napravi tako dobro kao ona.Ako vam sve to nedostaje, prošetajte u restoran “La nonna”, u Džorža Vašingtona 12. Istina, vašu nanu ništa ne može zameniti ali pronaćićete deo onoga što ste davno zaboravili.

Dorćolska ”Bakica” je moderno opremljena picerija, sa enterijerom u kom preovladavaju tamno drvo i cigla.To doprinosi utisku one topline i domaćinske atmosfere o kojoj smo vam govorili. Uz besprekornu uslugu osetićete se prijatno, skoro kao kod svoje kuće. Bašta restorana ima kapacitet do 25 mesta, i ugodna je za tople letnje večeri. Ipak, buka saobraćaja će vam donekle smetati u opuštenom razgovoru, ali u centru ste grada.

Meni koji nude dostojan je jedne dobre picerije: paste, pice, salate, gambori i lignje.

Da napunite baterije za nove radne pobede započnite dan sendvičom od pršute u pica hlebu. Porcija je dovoljna za dvoje, pa možete iskoristiti priliku da ovo pretvorite u romantični doručak. A i isplativ je, jer mu je cena samo 250 dinara.

Biftek salata je odlično rešenje za laganiji obrok. Priprema se od bifteka, paprike, crnog luka, paradajza, rukole, maslina i balsamiko sosa.

Ako ste ljubitelj morskih plodova, preporučujemo vam da probate pastu sa plodovima mora.

Pice prave u specjalnim pećima na drva, a pica kuće im je pica “La Nonna “.

Za desert probajte njoke prelivene medom i slatkom pavlakom, nećete se pokajati.

Možda ”La nonna” nije kuhinja vaše bake ali ćete tu sigurno uživati u specijalitetima, dobroj muzici, kvalitetnim vinima i naravno cenama koje su više nego pristupačne.

Cene obroka za dvoje sa pićem: od 1600 dinara pa naviše.


Tekst: Marija Milenović

Pogledajte još