Ponedeljak, 2. avgust 2010. godine

BEOGRAD, 2. avgusta 2010. (Beta) - Dnevni listovi u Srbiji na naslovnim stranama danas pišu o različitim ekonomskim i društvenim temama iz zemlje i sveta.

ALO - List piše da je nekadašnji teniski as Slobodan Živojinović izazvao tuču u jednom beogradskom restoranu na vodi, pod naslovom "Boba lupao šamare na splavu".

BLIC - O novim testovima na VMA pod naslovom "Rano otkrivanje alergija". List piše o tome da vladajuća koalicija sve češće krši ustav: "Zakone kroje po meri funkcionera". Od sportskih tema, vest da je "Srbija osvojila i Svetski kup" u vaterpolu.

VEČERNJE NOVOSTI - List objavljuje intervju s tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem pod naslovom "Ne odustajem od Ganića". O posledicama poskupljenja brašna i najavi poskupljenja pekarskih proizvoda "Vekna hleba 50 dinara?". O potrazi za dečakom iz sela Majilovca kod Požarevca "Dečak kao u zemlju propao".

DANAS - List objavljuje intervju sa ambasadorom Albanije u Beogradu Špetimom Čaušijem: "Beriša pozvao Tadića u Tiranu". Pod naslovom "Prekinut štrajk kamiondžija u Grčkoj" list piše o turističkoj sezoni u toj zemlji i srpskim turistima koji tamo borave na odmoru. Sa filmskog festivala u Sarajevu pod naslovom "Srpski filmovi ponovo trijumfovali u Sarajevu".

KURIR - List piše o aparatima za koje je utvrđeno da su opasni za zdravlje, u tekstu "Zabranjeni proizvodi".

POLITIKA - O ronilačkoj jedinici Vojske Srbije u tekstu pod naslovom "Pucaju i pod vodom". List objavljuje intervju s ministrom zdravlja Tomicom Milosavljevićem "Umesto što traže ostavku, trebalo bi da me hvale". O izgradnji novog zatvora "Niče novi zatvor u banatskoj ravnici".

PREŠ - O nevoljama srpskih turista u Grčkoj list piše pod naslovom "Dvadeset ludih Grka tuklo Srbe na Halkidikiju dok je policija gledala". O sudbini 13-godišnjeg dečaka koji je nestao u selu Majilovac "Prekinuta potraga".

PRIVREDNI PREGLED - "Odmrzavanje put u još veći dug", prenosi list procene ekonomiste Mlađena Kovačevića povodom inicijative ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića da se ponovo dozvolji rast plata i penzija.

Pogledajte još