Predlog rezolucije o Kosovu izbalansiran

0

GOLIJA, 2. avgusta 2010. (Beta) – Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u ponedeljak da je predlog rezolucije Srbije o Kosovu "veoma izbalansiran", a da se o njegovom tekstu i dalje mogu voditi konsultacije.

GOLIJA, 2. avgusta 2010. (Beta) – Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u ponedeljak da je predlog rezolucije Srbije o Kosovu „veoma izbalansiran“, a da se o njegovom tekstu i dalje mogu voditi konsultacije.

„Mislim da bi bilo dobro da se nađe zajednički jezik sa velikim silama oko toga šta je njihov interes na ovom delu Balkana, a pitanje je da li su neke zemlje uopšte zainteresovane za te razgovore. Srbija treba da bude zainteresovana i mislim da mi svih ovih godina pokazujemo da smo konstruktivan partner“, rekao je Dačić novinarima na Goliji gde je otvorio novu zgradu policijskog odeljenja.

Međutim, prema njegovim rečima, nema svrhe da Srbija stane iza rezolucije koja bi pred Generalnom skupštinom UN legalizovala nezavisnost Kosova.

„Ništa nam ne garantuje da će ishod glasanja Generalne skupštine UN biti na strani Srbije, ali mi moramo da nastavimo da štitimo svoje nacionalne i državne interese“, rekao je Dačić.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.