Utorak, 3. avgust 2010. godine

0

BEOGRAD, 3. avgusta 2010. (Beta) – Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama danas pišu o diplomatskim aktivnostima vezanim za Kosovo i raspravu u Ujedinjenim nacijama, o 15-godišnjici hrvatske operacije "Oluja" i o ekonomskim temama.

BEOGRAD, 3. avgusta 2010. (Beta) – Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama danas pišu o diplomatskim aktivnostima vezanim za Kosovo i raspravu u Ujedinjenim nacijama, o 15-godišnjici hrvatske operacije „Oluja“ i o ekonomskim temama.

ALO – Pod naslovom „Monstrum umro u ćeliji“ list piše da je optuženi za silovanje i smrt osmogodišnje devojčice u Ledincima Mladen Ogulinac pronađen mrtav u zatvoru. Tekst o predsedniku Srbije Borisu Tadiću naslovljen je sa „Oblio ga znoj!“.

BLIC – „Poskupljuju sve životne amirnice“, piše list o očekivanim poskupljenjima ovog meseca. „EU želi dogovor sa Srbijom oko rezolucije“, o odustajanju EU od odvojene rezolucije u UN. O incidentu u Budvi: „Šarićev brat usred pucnjave“. „Za dan u Guči 50 evra“, o predstojećme Saboru. „Delije će čuvati u Bratislavi 400 policajaca“, o pripremama za meč Slovan-Crvena zvezda u Slovačkoj.

VEČERNJE NOVOSTI – „Nije kasno za dogovor“, o diplomatskim aktivnostima Srbije i EU do sednice Generalne skupštine UN u septembru. O navodno planiranoj otmici deteta potpredsednika Vlade Ivice Dačića list tvrdi: „Ucena Dačiću: Sin Luka za slobodu Joce Amsterdama“. Izjava ministarke za Nacionalni investicioni plan Verice Kalanović: „I Turci grade koridor“.

DANAS – „Ako je mogao Dačić zašto ne bi i Nikolić“, naprednjaci priželjkuju demokrate kao partnere. „Tužba Ine mora da se reši na političkom nivou“, o sporu oko imovine Beopetrola. „Prozivke na račun Zagreba i Beograda“, o problemima Srba iz Hrvatske 15 godina posle akcije „Oluja“.

KURIR – O smrti Mladena Ogulinca: „Smrt monstruma“. „Istraga nabavke vakcina“, list piše da policija ispituje posao u vezi sa nabavkom vakcina protiv novog gripa.

POLITIKA – Povodom 15. godišnjice vojne akcije „Oluja“ izjava Sava Štrbca, predsednika Dokumentaciono-informativnog centra „Veritas“: „Osećaj krivice zbog napuštenog zavičaja“. „Dinkićev kec iz rukava“, o predstojećim pregovorima sa MMF-om. „Tužilaštvo traži novu istragu protiv Davinića“, o istrazi protiv bivšg ministra odbrane.

PREŠ – „Srbija gubi čak i ako pobedi u UN“, izjava otpravnika poslova francuske ambasade Mišela Šarboijea. „Ubica umro na rođendan svoje žrtve“, o smrti u zatvorskoj bolnici Mladena Ogulinca koji je 26. juna silovao i ugušio devojčicu.

PRIVREDNI PREGLED – O letovanju u Grčkoj pod naslovom: „Kraj muka turistima u Grčkoj?“. „INA gubi spor u vezi sa prodajom Beopetrola“, piše list.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.