Završeno snimanje filma "Crna Zorica"

Film je pre svega bajkovita ljubavna priča u kojoj će se prepoznati mnoge Zorice, Ane ili Jelene, kaže za naš portal, povodom zadnje klape filma, jedan od reditelja »Crne Zorice« Radoslav Pavković.

Premjera filma u kojem su glavne uloge poverene Branislavu Trifunoviću i Ljumi Penov, očekuje se krajem zime ili početkom proleća sledeće godine.

CRNA KOMEDIJA S ELEMENTIMA BAJKE

Film je, kako objašnjava Pavković, bajkovito putovanje u srce Balkana, gde mitovi i legende još žive. Radnja filma smeštena je u današnje vreme u područje istočne Srbije u sredinu i dalje uronjenu u praznoverja i predrasude.

- »Crna Zorica« je crna komedija sa elementima bajke, o devojci Zorici, koju igra Ljuma Penov, koja donosi nesreću svakom ko se u nju zaljubi. Zorica je protiv celog sela, jer iza nje ostaju samo mrtvi i bogalji – kaže Pavković.

U selo dolazi uobraženi beogradski policajac Mane kojeg igra Branislav Trifunović, koji ne veruje u »bapske priče«

- Dotakli smo na neki način podsvesnu Srbiju koja i dan danas živi i time se bavimo na komediografski i pomalo groteskni i horor način. Mislim da se na pravi način odnosimo prema toj materiji, ali centar priče je romansa.

Reditelj nije želeo da otkrije da li je na kraju ljubav, ipak, jača od magije?.

- Ne možemo to da otkrijemo, pozivamo gledaoce da pogledaju film. Ovo neće biti dosadan film i uživaćete u plejadi odličnih glumaca kao što su i Mirjana Karanović, Zoran Cvijanović, Miša Janketić, Nikola Pejaković, Olga Odanović ...

Pavković kaže da je snimanje filma trajalo šest nedelja.

- Ovo nam je prvi film i nismo imali potrebnu količinu sredstava, ali smo u datim okvirima pokušali da ubrzamo snimanje.

(old_image)Radoslav Pavković je reditelj dečje serije »Pazi sveže obojeno« i čuvene emisije »TV manijaci«. Grčka rediteljka Hristina Hadžiharalambus nagrađivana je na brojnim festivalima za svoje kratke filmove.

FASCINACIJA BRKATIM ŽENAMA

Scenario pored nje potpisuje i Goran Mojsin, scenarista serije »Mile protiv tranzicije« koji je činio deo radio i televizijskog dvojca TV manijaci.

Pitali smo Mojsina da li možda razmišlja o tome da ponovo pokrene »TV manijake«?

- Mislim da nećemo više to raditi. To je bio jedan trenutak sada radimo neke druge stvari. Ne mogu da kažem da sam se zasitio toga, jer i dalje imam naviku da gledam razne emisije. Sada su mnogi televizijski programi izjednačeni i to je malo problem. Ranije ste morali da kopate da biste pronašli sve te stvari, a sada je sve jako prisutno i manje insipirativno sa stanovišta noviteta – kaže Mojsin.

On nam otkriva da je imao dve stvari na umu kad je piso scenario:« da to treba da radi žena pa je tu zato Hristina, a druga stvar je fenomen brkatih žena«.

- Fenomen brkatih žena je moja fascinacija od malih nogu. Ovaj film nastao je u duhovnoj vezi Srbije, Grčke i Kipra i ne zna se gde je tradicija brkatih žena razvijenija – kaže Mojsin.

Tekst. Danijela Tadić

Pogledajte još