Visoki savet nije u situaciji da ceni odluke ombudsmana

0

BEOGRAD, 5. avgusta 2010. (Beta) – Kancelarija zaštitnika građana, na čijem je čelu Saša Janković, ocenila je u četvrtak da bi Visoki savet sudstva trebalo da razume da nije u situaciji da ceni odluke koje je zaštitnik doneo po pritužbama građana već da "pokaže odgovornost i mnogo prilježnije prione na ispravljanje utvrđenih propusta".

BEOGRAD, 5. avgusta 2010. (Beta) – Kancelarija zaštitnika građana, na čijem je čelu Saša Janković, ocenila je u četvrtak da bi Visoki savet sudstva trebalo da razume da nije u situaciji da ceni odluke koje je zaštitnik doneo po pritužbama građana već da „pokaže odgovornost i mnogo prilježnije prione na ispravljanje utvrđenih propusta“.

„Saopštenje Visokog saveta sudstva o tome da je ‘reakcija zaštitnika građana zakasnela, suvišna i nepotrebna’ odlikuje se ozbiljnim manjkom konstruktivnosti, a konstruktivnost je najmanje što bi se moglo očekivati od organa zbog čijih je propusta reforma sudstva postala problem, umesto rešenje“, navodi se u saopštenju.

Polemika između Jankovića i Visokog saveta počela je nakon što je Janković ocenio da je Savet načinio propuste u radu prilikom izbora sudija. Visoki savet sudstva odgovorio je da Janković mora imati u vidu da sudijska funkcija nije pravo građana, već javna funkcija koja se stiče pod određenim uslovima.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.