Muzej u pokretu u Novom Sadu

0

BEOGRAD, 5. avgusta 2010. (Beta) – Izložbama dela Petra Lubarde i Ivana Radovića novosadskoj publici će od od 12. avgusta biti predstavljen projekat "Muzej u pokretu" Muzeja savremene umetnosti Beograd (MSUB).

BEOGRAD, 5. avgusta 2010. (Beta) – Izložbama dela Petra Lubarde i Ivana Radovića novosadskoj publici će od od 12. avgusta biti predstavljen projekat „Muzej u pokretu“ Muzeja savremene umetnosti Beograd (MSUB).

U saopštenju MSUB-a se navodi da će zajedničko otvaranje biti organizovano 12. avgusta na Trgu galerija u Novom Sadu, a da će posetioci moći da ih pogledaju do 12. septembra.

„Cilj projekta je da u periodu rekonstrukcije zgrade Muzeja na Ušću u muzejskim i galerijskim prostorima Srbije, predstavlja svoje bogate umetničke fondove i time pojača i razvija međumuzejsku saradnju sa srodnim institucijama u zemlji i regionu“, piše u saopštenju.

Izložbom „Petar Lubarda – Heroika vizije“ u Galeriji Matice srpske obuhvaćeno je 26 reprezentativnih dela Petra Lubarde iz zbirki slikarstva Muzeja savremene umetnosti Beograd.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.