Pozorisni festival Tvrđava teatar od 11. do 20. avgusta

0

BEOGRAD, 6. avgusta 2010. (Beta) – Drugi pozorišni festival "Tvrđava teatar", na kome će u glavnom programu biti prikazano devet predstava iz Srbije, Španije, Hrvatske, Holandije i Italije, biće otvoren 11. avgusta na Smederevskoj tvrđavi, najavili su u petak organizatori.

BEOGRAD, 6. avgusta 2010. (Beta) – Drugi pozorišni festival „Tvrđava teatar“, na kome će u glavnom programu biti prikazano devet predstava iz Srbije, Španije, Hrvatske, Holandije i Italije, biće otvoren 11. avgusta na Smederevskoj tvrđavi, najavili su u petak organizatori.

U saopštenju se navodi da će u glavnom programu festivala, koji će trajati do 20. avgusta, biti izvedena predstava „Do do land“ španskog Teatra „Puho“, „Metak za sve“ reditelja Nemanje Rankovića u izvođenju Hrvatskog kazališta iz Rijeke, „Bau brigatta di“ i dečja predstava „Armonižazione urbana“ u izvođenju Teatra En Vol iz Italije.

Od srpskih predstava biće izvedene „Sviraj to ponovo Sem“ reditelja Marka Manojlovića u izvođenju BDP-a, „Rumunija 21“ Narodnog pozorišta iz Užica u režiji Gorana Golovka, kao i „Buđenje proleća“ Anje Suše u izvođenju Malog pozorišta „Duško Radović“.

Na festivalu će biti izvedene i predstave „Putujuće pozorište Šopalović“ reditelja Nebojše Dugalića u izvođenju Kraljevačkog pozorišta, „Kate Kapuraica“ Jagoša Markovića u izvođenju Narodnog pozorišta iz Sombora i komad „Proslava“ rediteljke Ive Milošević u izvođenju Ateljea 212.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.