Talibani preuzeli odgovornost za pogibiju stranih lekara

KABUL, 7. avgusta 2010. (Beta-AFP) - Talibanski pobunjenici preuzeli su u subotu odgovornost za pogibiju najmanje osam stranih humanitaraca, uglavnom lekara, čija su tela pronađena na severu Avganistana.

Kako je saopštio šef policije u provinciji Badahšan, policija je na severu Avganistana našla tela 10 osoba među kojima šest nemačkih i dva američka lekara sa tragovima prostrelnih rana.

"Pronašli smo tela šest Nemaca, dvojice Amerikanaca i dvojice Avganistanaca", rekao je Aka Nur Kintoz, šef policije Badahšana planinske provincije na severoistoku zemlje.

Hrišćanska dobrotvorna organizacija Misija za međunarodnu podršku, koja je godinama prisutna u Avganistanu, saopštila na svom internet sajtu (www.iam-afghanistan.org) da se "najverovatnije" radi o humanitarcima koji su bili zaposleni u toj organizaciji.

"Najverovatnije se radi o ekipi oftalmologa koja je radila pri Misiji za međunarodnu podršku. Ta grupa lekara je otišla u Nuristan na poziv lokalnih vlasti. Nakon završenog posla oni su se vraćali u Kabul", navodi se u saopštenju.

Pogledajte još