Za ponedeljak, 9. avgust 2010.

0

BEOGRAD, 9. avgusta 2010. (Beta) – Beogradski dnevni listovi na današnjim naslovnim stranama najviše pažnje posvetili su kriminalnim aferama i vremenskim nepogodama u svetu i Srbiji.

BEOGRAD, 9. avgusta 2010. (Beta) – Beogradski dnevni listovi na današnjim naslovnim stranama najviše pažnje posvetili su kriminalnim aferama i vremenskim nepogodama u svetu i Srbiji.

ALO – Na naslovnoj strani list piše da je pripadnike zemunskog klana, braću Aleksandra i Miloša Simovića, pre nekoliko godina od hapšenja u Argentini zaštitio pripadnik policije: „Simoviće čuvao čovek iz vrha MUP-a!“.

BLIC – Pod naslovom „Svedočenje Mileta Jerkovića glavni dokaz protiv Šarića“ list piše da je podignuta optužnica za pranje novca protiv narko-klana Darka Šarića. Predsednica Narodne skupštine Slavica Đukić-Dejanović kaže u intervjuu: „Duple funkcije do kraja mandata!“ O neispravnosti namirnica u „Iz prodaje povučeno 90 tona neispravnog mesa“.

VEČERNJE NOVOSTI – O učešću Srbije u izgradnje nuklearne elektrane Belene u Bugarskoj u „Atomi i za Srbiju“. Član ekonomskog saveta srpskog premijera Milojko Arsić kaže za list: „Rizik od većih zarada“. O radovima na izgradnji tunela na trasi obilaznice oko Beograda: „‘Straževica’ čeka novac“.

DANAS – O spornim zakonima i propisima u „Neki predmeti čekaju još od devedesetih godina“. O vremenskim nepogodama u Evropi i Aziji u „Meteorolozi se ustručavaju od dugoročnih prognoza“. Povodom nedoumica oko spomenika Šabanu Bajramoviću u Nišu list piše „Svečano otvaranje na dan početka Nišvila najverovatnije će biti ‘fingirano'“.

KURIR – „Huligani nokautirali Dušana Bajevića“, o incidentu na utakmici grčkih klubova AEK i Kalitea, u kome su učestvovali navijači AEK-a nezadovoljni zbog rezultata.

POLITIKA – Biznismen Bogoljub Karić, koji se u Srbiji sumnjiči za malverzacije, kaže u ekskluzivnom intervjuu: „Više zemalja mi je nudilo azil“. O požarima, poplavama i kližištima širom Evrope i Azije u „Milioni ugroženih“. O uspehu reprezentativke Srbije u streljaštvu u „Zorana Arunović prvakinja sveta“.

PREŠ – O problemu s vraćanjem kredita u „Ostaju na ulici zbog pada dinara“. O upozorenju meteorologa u „Oluja i grad udariće 14, 17. i 21. avgusta!“.

PRIVREDNI PREGLED – „Poništena 563 prodajna ugovora“, o neuspelim privatizacijama srpskih preduzeća. List prenosi i podatke Republičkog zavoda za statistiku: „U junu prvi put porastao promet u trgovini“.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.