Za ponedeljak, 9. avgust 2010.

BEOGRAD, 9. avgusta 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na današnjim naslovnim stranama najviše pažnje posvetili su kriminalnim aferama i vremenskim nepogodama u svetu i Srbiji.

ALO - Na naslovnoj strani list piše da je pripadnike zemunskog klana, braću Aleksandra i Miloša Simovića, pre nekoliko godina od hapšenja u Argentini zaštitio pripadnik policije: "Simoviće čuvao čovek iz vrha MUP-a!".

BLIC - Pod naslovom "Svedočenje Mileta Jerkovića glavni dokaz protiv Šarića" list piše da je podignuta optužnica za pranje novca protiv narko-klana Darka Šarića. Predsednica Narodne skupštine Slavica Đukić-Dejanović kaže u intervjuu: "Duple funkcije do kraja mandata!" O neispravnosti namirnica u "Iz prodaje povučeno 90 tona neispravnog mesa".

VEČERNJE NOVOSTI - O učešću Srbije u izgradnje nuklearne elektrane Belene u Bugarskoj u "Atomi i za Srbiju". Član ekonomskog saveta srpskog premijera Milojko Arsić kaže za list: "Rizik od većih zarada". O radovima na izgradnji tunela na trasi obilaznice oko Beograda: "'Straževica' čeka novac".

DANAS - O spornim zakonima i propisima u "Neki predmeti čekaju još od devedesetih godina". O vremenskim nepogodama u Evropi i Aziji u "Meteorolozi se ustručavaju od dugoročnih prognoza". Povodom nedoumica oko spomenika Šabanu Bajramoviću u Nišu list piše "Svečano otvaranje na dan početka Nišvila najverovatnije će biti 'fingirano'".

KURIR - "Huligani nokautirali Dušana Bajevića", o incidentu na utakmici grčkih klubova AEK i Kalitea, u kome su učestvovali navijači AEK-a nezadovoljni zbog rezultata.

POLITIKA - Biznismen Bogoljub Karić, koji se u Srbiji sumnjiči za malverzacije, kaže u ekskluzivnom intervjuu: "Više zemalja mi je nudilo azil". O požarima, poplavama i kližištima širom Evrope i Azije u "Milioni ugroženih". O uspehu reprezentativke Srbije u streljaštvu u "Zorana Arunović prvakinja sveta".

PREŠ - O problemu s vraćanjem kredita u "Ostaju na ulici zbog pada dinara". O upozorenju meteorologa u "Oluja i grad udariće 14, 17. i 21. avgusta!".

PRIVREDNI PREGLED - "Poništena 563 prodajna ugovora", o neuspelim privatizacijama srpskih preduzeća. List prenosi i podatke Republičkog zavoda za statistiku: "U junu prvi put porastao promet u trgovini".

Pogledajte još