Zorana Arunović svetska šampionka

BEOGRAD, 9. avgusta 2010. (Beta) - Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović osvojila je zlatnu medalju u gađanju vazdušnim pištoljem na Svetskom prvenstvu u Minhenu i time obezbedila plasman na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

Arunovićeva je do titule svetske šampionke stigla rezultatom od 486,8 (385) krugova. Ona je izborila plasman na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine i tako postala četvrti reprezentativac Srbije u streljaštvu kome je to pošlo za rukom.

Drugo mesto osvojila je Australijanka Lalita Jauleuska sa 485 (385) krugova, a treća je bila Viktorija Čajka iz Belorusije sa 485 (384) krugova.

To je peta medalja za reprezentaciju Srbije na 50. Svetskom prvenstvu koje se održava u Minhenu. Srebro su osvojili muška seniorska
reprezentacija u gađanju vazdušnim pištoljem i u pojedinačnoj konkurenciji Andrija Zlatić u istoj disciplini.

Bronzane medalje osvojili su ženska seniorska selekcija u gađanju malokalibarskom puškom trostav i u pojedinačnoj konkurenciji Nemanja Mirosavljev u istoj disciplini.

"Presrećna sam, nisam ovo očekivala. Lepo je kada posle četiri godine, posle juniorske svetske medalje, osvojite i seniorsko zlato.
Mislim da sam i u meču, ali i u finalu gađala veoma sigurno, praktično nisam napravila nijednu grešku", rekla je 24-godišnja Zorana Arunović.

"Posebno sam radosna zbog olimpijske 'vize'. 'Jurila' sam je i za Peking ali je bila neuhvatljiva, izmicala mi je za krug, dva. Sada sam
uspela iz prvog pokušaja i to za mene ima istu težinu kao i svetska medalja. Žao mi je što smo ispustile ekipnu medalju, ali i to je sport", dodala je ona.

Reprezentativka Srbije Jasna Šekarić zauzela je 21. mesto vazdušnim pištoljem sa 381 krugom, dok je seniorska evropska šampionka ovim oružjem Bobana Veličković bila 69. sa 375 krugova.

Ženska reprezentacija Srbije u gađanju vazdušnim pištoljem osvojila je šesto mesto sa 1.141 krugom. Zlatnu medalju osvojile su Australijanke sa 1.145 krugova, srebro je pripalo Južnoj Koreji sa 1.143 kruga, a bronza Kini sa 1.142 kruga.

U pojedinačnoj konkurenciji, u gađanju malokalibarskom puškom 60 metaka ležeći za seniorke Ivana Maksimović je zauzela 46. mesto sa 590 krugova.

Pogledajte još