Pola godine zatvora uslovno za dvojicu navijača Zvezde

BRATISLAVA, 9. avgusta 2010. (Beta) - Dvojica navijača Crvene zvezde koji su 5. avgusta napali grupu Slovaka u Bratislavi u noći pred
utakmicu njihovog kluba sa Slovanom, osuđeni su na šest meseci zatvora uslovno, sa odlaganjem na godinu dana, javlja slovačka agencija TASR.

Marko Ivković i Jovan Bulatović, zabavljajući se u centru Bratislave u noći pred revanš utakmicu Crvene zvezde i Slovana u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evropa, napali su u zoru grupu od 10 prolaznika metalnim pendrecima.

"Žrtvu su više puta udarili pendrecima po glavi i šutirali je po celom telu, čime su joj prema izveštaju lekara naneli povrede potiljka i otok gornje usne", kazao je danas agenciji TASR portparol Regionalnog suda u Bratislavi Pavol Adamčjak.

Presuda je pravosnažna, pošto su i Zvezdini navijači i tužilac odustali od prava žalbe.

Pred sud će ići i četvorica Slovaka iz grupe od 30 navijača
Slovana koji su napali povorku oko 1.000 Zvezdinih "delija" kada se uz
pratnju policije premeštala u četvrtak uveče iz centra na stadion.

"Iz te grupe četvorica su počeli da gađaju srpske navijače i policiju kamenicama i staklenim flašama, pri čemu je oštećen službeni automobil policije. Reč je o slovačkim državljanima, starim između 24 i 25 godina. Privedeni su i saslušani. Počela je krivična istraga zbog izgreda, slučaj je u fazi prikupljanja dokaza", kazao je portparol policije u Bratislavi František Pečar.

Iako se slovačka policija pred utakmicu plašila izgreda navijača Crvene zvezde i da će se ponoviti tuča sa policijom i demoliranje grada kao prošlog avgusta u Pragu, incidenata, osim ova dva, gotovo da nije bilo.

Pogledajte još