Srpski odbojkaši počeli pripreme za Svetsko prvenstvo

BEOGRAD, 9. avgusta 2010. (Beta) - Odbojkaška reprezentacija Srbije otputovala je na Roglu u Sloveniju gde će obaviti prvi deo priprema za Svetsko prvenstvo koja će se od 25. septembra do 10. oktobra održati u Italiji.

Kolaković je u beogradskom hotelu "M" saopštio spisak od 16 igrača koji će putovati na pripreme, među kojima je i kapiten Nikola Grbić, koji će se naknado priključiti ekipi.

"Sa Nikolom smo mnogo jači. Rado ću mu predati kapitensku traku, bar na neko vreme, jer nije to lako, a on je mnogo iskusniji", naveo je Bojan Janić, koji je u odsustvu Grbića bio kapiten ekipe.

"Dobro smo se odmorili, lično možda prvi put u životu. Napunio sam baterije za ono što nam sledi, a što je nateži i najbitniji deo. Ako nam sada bude užasno teško na kraju će nam biti mnogo lakše, možda i slađe. Moramo ozbiljno da shvatimo ove pripreme", dodao je.

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić reprezentativcima je poželeo zdravlje i uspeh.

"Želim vam da dobro odradite ovaj važan deo i da na Svetskom prvenstvu ostvarite cilj, što je plasman među četiri najbolje ekipe. A tamo je sve moguće", kazao je Boričić i dodao da Srbiju čeka izuzetno težak posao.

Srbija će na Svetskom prvenstvu, na koje dolazi posle osvojene bronzane medalje u Svetskoj ligi, igrati u Grupi F u Trstu, a protivnici će joj biti Poljska, Nemačka i Kanada.

Ekipu će činiti:

Tehničari: Nikola Grbić (Lanuti Kuneo, Italija), Vlado Petković (Vori Kapitaln Seul, Koreja), Mihajlo Mitić (Crvena zvezda).

Korektori: Ivan Miljković (Fenerbahče, Turska), Saša Starović (Andreoli Latina, Italija).

Libera: Marko Samardžić (Aris, Grčka), Nikola Rosić (Fridrihshafen, Nemačka).

Blokeri: Dragan Stanković (Lube Macerata, Italija), Marko Podraščanin (Lube Macerata, Italija), Borislav Petrović (Vojvodina), Milan Rašić (Volej Bled, Slovenija).

Primači: Bojan Janić (Jaroslavič, Rusija), Miloš Nikić (Peruđa, Italija), Nikola Kovačević (Andreoli Latina, Italija), Miloš Terzić (Crvena zvezda), Miloš Vemić (Fridrihshafen, Nemačka).

Pogledajte još