Za utorak, 10. avgust 2010. godine

BEOGRAD, 10. avgusta 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na današnjim naslovnim stranama najviše pažnje posvetili su pitanju Kosova, drami beogradskog turiste koga su na crnogorskom primorju talasi odneli do Albanije i tekućim ekonomskim temama.

ALO - Pod naslovom "Lopta mi je spasla život", list piše o Beograđaninu koga su talasi odneli do albanske teritorije.

BLIC - O mogućim posledicama odluke o duplim funkcijama pripadnika vladajuće koalicije u Srbiji, u tekstu "Zbog duplih funkcija preti uvođenje viza". O drami Beograđanina na crnogorskom primorju pod naslovom "Povukli ga talasi, nađen živ u Albaniji". O nestašici mleka u tekstu "Monopolista izazvao nestašicu mleka". O teškoj pljački na Zvezdari pod naslovom "Razbojnici radnicu tukli palicama i sekli nožem".

VEČERNJE NOVOSTI - O merama Narodne banke Srbije u tekstu "Brane evro od dinara". List piše i o novoj tužbi protiv Darka Šarića i grupe okrivljenih za pranje novca koji je zarađen prodajom kokaina "Šariću nova optužnica". O merama koje su preduzete nakon što je Kfor odlučio da prepusti čuvanje crkava i manastira Kosovskoj policijskoj službi "Crkve čuvamo i zidom".

DANAS - O Kosovu u tekstu "Pregovori nisu paravan za priznavanje nezavisnosti". Posle neuspele druge runde pregovora između štrajkačkog odbora i poslodavca "Počeo štrajk u Srboleku". Najava početka festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji pod naslovom "Nove snage srpskog filma".

KURIR - O podizanju nove optužnice protiv Darka Šarića i grupe osumnjičene za pranje novca stečenog prodajom droge "Tužilaštvo ispituje biznismene bliske Šariću". List piše i o reagovanjima članova fudbalske reprezentacije Srbije povodom navoda o mogućoj smeni selektora Radomira Antića, u tekstu "Dalje ruke od Antića!".

POLITIKA - O srpskoj rezoluciji o Kosovu u tekstu "Potraga za formulom prihvatljivom za Evropu i Srbiju". O požarima u Rusiji pod naslovom "Plamti Rusija, diplomate beže". O novoj zdravstvenoj ustanovi urgentne medicine u Novom Sadu u tekstu "Urgentni centar Vojvodine pompezno otvoren - ali ne radi".

PREŠ - O drami turiste iz Srbije koji je doživeo opasnu avanturu na crnogorskom primorju u tekstu "Sam na pučini 24 sata". O slučaju Darka Šarića pod naslovom "Optužnice i dalje bez političara". Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić ocenjuje "Pobeda Srbije u UN je nemoguća misija!".

PRIVREDNI PREGLED - "Novi porezi za punjenje budžeta EU", o planovima Evropske komisije i uvođenju novih mera koje će stupiti na snagu od septembra. O neuspelom ispitivanju javnog mnjenja u Smederevu o izgradnji rafinerije u tom gradu "Referendum doneo još veću zbrku".

Pogledajte još