Za utorak, 10. avgust 2010. godine

0

BEOGRAD, 10. avgusta 2010. (Beta) – Beogradski dnevni listovi na današnjim naslovnim stranama najviše pažnje posvetili su pitanju Kosova, drami beogradskog turiste koga su na crnogorskom primorju talasi odneli do Albanije i tekućim ekonomskim temama.

BEOGRAD, 10. avgusta 2010. (Beta) – Beogradski dnevni listovi na današnjim naslovnim stranama najviše pažnje posvetili su pitanju Kosova, drami beogradskog turiste koga su na crnogorskom primorju talasi odneli do Albanije i tekućim ekonomskim temama.

ALO – Pod naslovom „Lopta mi je spasla život“, list piše o Beograđaninu koga su talasi odneli do albanske teritorije.

BLIC – O mogućim posledicama odluke o duplim funkcijama pripadnika vladajuće koalicije u Srbiji, u tekstu „Zbog duplih funkcija preti uvođenje viza“. O drami Beograđanina na crnogorskom primorju pod naslovom „Povukli ga talasi, nađen živ u Albaniji“. O nestašici mleka u tekstu „Monopolista izazvao nestašicu mleka“. O teškoj pljački na Zvezdari pod naslovom „Razbojnici radnicu tukli palicama i sekli nožem“.

VEČERNJE NOVOSTI – O merama Narodne banke Srbije u tekstu „Brane evro od dinara“. List piše i o novoj tužbi protiv Darka Šarića i grupe okrivljenih za pranje novca koji je zarađen prodajom kokaina „Šariću nova optužnica“. O merama koje su preduzete nakon što je Kfor odlučio da prepusti čuvanje crkava i manastira Kosovskoj policijskoj službi „Crkve čuvamo i zidom“.

DANAS – O Kosovu u tekstu „Pregovori nisu paravan za priznavanje nezavisnosti“. Posle neuspele druge runde pregovora između štrajkačkog odbora i poslodavca „Počeo štrajk u Srboleku“. Najava početka festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji pod naslovom „Nove snage srpskog filma“.

KURIR – O podizanju nove optužnice protiv Darka Šarića i grupe osumnjičene za pranje novca stečenog prodajom droge „Tužilaštvo ispituje biznismene bliske Šariću“. List piše i o reagovanjima članova fudbalske reprezentacije Srbije povodom navoda o mogućoj smeni selektora Radomira Antića, u tekstu „Dalje ruke od Antića!“.

POLITIKA – O srpskoj rezoluciji o Kosovu u tekstu „Potraga za formulom prihvatljivom za Evropu i Srbiju“. O požarima u Rusiji pod naslovom „Plamti Rusija, diplomate beže“. O novoj zdravstvenoj ustanovi urgentne medicine u Novom Sadu u tekstu „Urgentni centar Vojvodine pompezno otvoren – ali ne radi“.

PREŠ – O drami turiste iz Srbije koji je doživeo opasnu avanturu na crnogorskom primorju u tekstu „Sam na pučini 24 sata“. O slučaju Darka Šarića pod naslovom „Optužnice i dalje bez političara“. Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić ocenjuje „Pobeda Srbije u UN je nemoguća misija!“.

PRIVREDNI PREGLED – „Novi porezi za punjenje budžeta EU“, o planovima Evropske komisije i uvođenju novih mera koje će stupiti na snagu od septembra. O neuspelom ispitivanju javnog mnjenja u Smederevu o izgradnji rafinerije u tom gradu „Referendum doneo još veću zbrku“.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.