Arunovićeva osvojila srebro i u pojedinačnoj konkurenciji

BEOGRAD, 9. avgusta 2010. (Beta) - Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović osvojila je srebrnu medalju u gađanju malokalibarskim pištoljem na Svetskom prvenstvu u Minhenu.

Arunovićeva je do vicešampionske titule došla rezultatom od 788,8 krugova (588, precizno 293, brza paljba 295). To je njena druga srebrna medalja danas, treća ukupno, pošto je u ekipnoj konkurenciji sa Jasnom Šekarić i Jelenom Arunović osvojila drugo mesto u gađanju malokalibarskim pištoljem.

"Da mi je neko pre šampionata sveta rekao da ću osvojiti zlato i srebro, pomislila bih da se grubo šali. Takođe, da su mi ponudili srebro pre ovog finala, oberučke bih ga prigrlila", rekla je Arunovićeva.

"Sada, kada je sve prošlo, ljuta sam na sebe što sam ispustila i drugo zlato, izgubila sam ga za 0,1 krug i to posle raspucavanja sa dodatnom serijom. Tačno znam gde sam pogrešila. Drago mi je što smo osvojile ekipnu medalju malokalibarskim pištoljem", dodala je 24-godišnja reprezentativka Srbije.

Zlatnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji osvojila je Ruskinja Kira Klimova istim skorom kao Arunovićeva 788,8 krugova, ali je do prvog mesta došla posle raspucavanja sa dodatnih pet metaka. Čehinja Lenka Maruskova osvojila je bronzu sa 788,6 krugova.

Jasna Šekarić zauzela je 26. mesto sa 578 krugova (287, 291), a Jelena Arunović je takmičenje završila na 48. mestu sa 575 krugova (286 i 289).

Reprezentacija Srbije je učešće na Svetskom prvenstvu u Minhenu završila sa sedam medalja - zlatnom, četiri srebrne i dve bronzane, što je najuspešnije učešće nacionalnog tima na šampionatima sveta po ukupnom broju osvojenih odličja.

Zorana Arunović osvojila je zlato vazdušnim pištoljem i srebro malokalibarskim pištoljem, a srebrne medalje pripale su Andriji Zlatiću u gađanju vazdušnim pištoljem, muškoj reprezentaciji u disciplini vazdušni pištolj i ženskoj selekciji u gađanju malokalibarskim pištoljem.

Bronzane medalje osvojili su ženska reprezentacija u gađanju malokalibarskom puškom trostav i Nemanja Mirosavljev malokalibarskom puškom trostav tri puta 40 metaka.

Pogledajte još