Anjel pobedio Bidermana i osvojio zlato

0

BEOGRAD, 9. avgusta 2010. (Beta-AP) – Francuski plivač Janik Anjel osvojio je zlatnu medalju u trci na 400 metara slobodnim stilom, na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

BEOGRAD, 9. avgusta 2010. (Beta-AP) – Francuski plivač Janik Anjel osvojio je zlatnu medalju u trci na 400 metara slobodnim stilom, na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, pobedivši svetskog rekordera u toj disciplini Nemca Paula Bidermana.

Anjel je pobedio vremenom od tri minuta 46 sekundi i 17 stotinki i bio je brži od svetskog rekoredera Bidermana za 0,13 sekundi. Nemački reprezentativac je danas plivao šest sekundi sporije od svetskog rekorda.

Bronzanu medalju osvojio je Đerđo Kiš iz Mađarske sa 3:48,14 minuta.

Britanska plivačica Hana Majli osvojila je zlatnu medalju u trci na 400 metara mešovitim stilom, na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

Majli je do zlatne medalje došla rezultatom od četiri minuta, 33 sekunde i devet stotinki, što je novi rekord šampionata.

Srebrnu medalju osvojila je Katinka Hožu iz Mađarske sa 4:36,43, dok je bronza pripala njenoj sunarodnici Žužani Jakabos sa 4:37,92 minuta.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.