Istočni krak Koridora 10 do sredine aprila 2012.

DIMITROVGRAD, 10. avgusta 2010. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u utorak u Dimitrovgradu da će istočni krak Koridora 10 biti završen najkasnije do sredine aprila 2012. godine, a da bi Srbija od Koridora u narednim godinama mogla da zaradi oko 290 miliona evra.

Tadić je, posle obilaska radova na zaobilaznici kod Dimitrovgrada na Koridoru 10, novinarima rekao da je od direktora gradilišta dobio uveravanja da će dinamika radova biti poštovana.

"Ostalo je još mnogo toga što treba uraditi na ovom kraku prema bugarskoj granici, ali je dobro što su radovi na ovoj teškoj deonici u toku", rekao je predsednik Srbije, dodajući da će na toj deonici pored trase autoputa biti urađena dva tunela i sedam mostova.

Tadić je naveo da su mu izvođači radova kazali da je zbog kiša bilo kašnjenja radova na svim deonicama Koridora 10. "Sve u svemu, mislim da dobro napredujemo kada je u pitanju Koridor 10, ali je jedini način da se on završi da ova deonica bude pod stalnom kontrolom, da bude pozitivne tenzije, da firme koje su dobile radove ispunjavaju obaveze kako bi u društvu vladala podsticajna atmosfera i za radnike, i kako bismo završili ovaj nacionalni projekat za koji postoje proračuni da bi se veoma brzo isplatio", rekao je Tadić.

Pogledajte još