Antić: Branim interes reprezentacije

BEOGRAD, 10. avgusta 2010. (Beta) - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić rekao je da ne razmišlja o mogućnosti prekida saradnje sa Fudbalskim savezom Srbije i istakao da je uvek radio u interesu srpskog fudbala.

"Radomir je ovde da brani interese reprezentacije i srpskog fudbala. Prihvatiću stvari onako kako se one dešavaju. Ne mogu, međutim, da negiram da je trenutni ambijent nametnut", izjavio je Antić na konferenciji za novinare u sportskom centru u Kovilovu.

Reprezentacija Srbije sutra na stadionu Partizana igra prijateljsku utakmicu protiv Grčke.

"Ne osećam se kao da će sutra biti moja poslednja utakmica. Imam izuzetno mirnu savest", poručio je Antić.

Funkcioneri FSS-a prethodnih dana priznali su da razmišljaju o prekidu saradnje sa Antićem, jer ga je Svetska fudbalska federacija (Fifa) kaznila sa četiri utakmice suspenzije i neće moći da void ekipu na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

"Ne želim da ulazim u tu polemiku, jer ona nije počela od mene", kazao je Antić, kome ugovor sa FSS-om ističe u leto 2012. godine.

Fifa je kaznila Antića jer je, posle poraza od Australije na Mundijalu, vređao glavnog sudiju zbog odluka koje su, po njegovom mišljenju, uticale na konačan rezultat.

"Kazna je rigorozna i nepravedna... Stojim iza onoga kako radim i volim to što radim. Znam da se nalazim na vrlo odgovornoj funkciji i tako sam je shvatam od prvog trenutka", rekao je Antić.

FSS se žalio organima Fife, ali je žalba odbijena.

Upitan da li u njegovom ugovoru sa FSS-om, eventualno, postoji klauzula po kojoj nacionalni savez može da raskine saradnju bez obeštećenja, Antić je rekao: "Imam potpuno poverenje u profesionalca koji je u moje ime radio na tom ugovoru".

Selektor Srbije naveo je da mu veoma znači to što je većina reprezentativaca podržala njegov ostanak na funkciji.

"Dve godine radimo zajedno, to dovoljno govori. Naša saradnja je stvarana na dobroj povratnoj komunikaciji. Svi smo jedna familija", zaključio je Antić.

Kao moguće njegove naslednike beogradski mediji prethodnih dana pominjali su Sinišu Mihajlovića, Dušana Bajevića, Slavoljuba Muslina, Iliju Petkovića i Lotara Mateusa.

Prvu utakmicu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine Srbija igra 3. septembra u gostima protiv Farskih Ostrva.

Pogledajte još