Batista želi španski sistem

DABLIN, 10. avgusta 2010. (Beta-AP) - Fudbalska reprezentacija Argentine u sredu će sa Irskom u Dablinu igrati prvu utakmicu po odlasku Dijega Maradone sa mesta selektora, a namera privremenog trenera Serhija Batiste jeste da ekipi nametne stil igre koji je Španiji doneo titulu prvaka sveta pre mesec dana.

Batista, koji je i selektor mlade reprezentacije Argentine i kandidat za stalnog predvodnika A tima, izrazio je uverenje da španski stil igre najviše odgovara njegovom timu. Stil sličan onome koji je i Barseloni doneo titulu klupskog prvaka Evrope.

"Dobro bi bilo kada bismo iskopirali španski sistem. Volim kako igra Barselona i to je ono što želim argentinskom fudbalu. Glavni cilj, ipak, biće da igramo kao tim", kazao je Batista, koji će Argentinu predvoditi i kada 7. septembra bude ugostila Španija u prijateljskom susretu u Buenos Ajresu.

Kasnije bi ekipu mogao da preuzme i na duži period, mada na funkciju selektora Argentine pretenduju i trener Estudijantesa Alehandro Sabelja i Klaudio Borgi iz Boke Juniors.

Prethodni selektor ekipu je napustio posle nastupa u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Južnoj Africi zato što su se pojedini članovi njegovog stručnog štaba sukobili sa čelnicima Fudbalskog saveza Argentine.

Ulogu privremenog selektora dobio je Batista, koji je 2008. godine olimpijsku reprezentaciju Argentine doveo do zlatne medalje u Pekingu. Članovi te ekipe bili su i neki nosioce igre u sadašnjoj generaciji seniorskog tima, poput Lionela Mesija.

"Mesi mi je tada bio podrška, a ponudio ju je i sada, jer zna ko sam i kako radim. Nadam se da ćemo dugo raditi zajedno", isktakao je Batista.

Pogledajte još