Selektor strelaca najavio ostavku

BEOGRAD, 10. avgusta 2010. (Beta) - Selektor streljačke reprezentacije Srbije Zoran Stojiljković rekao je danas da razmišlja o ostavci na tu funkciju, iako je njegova ekipa na Svetskom prvenstvu u Minhenu osvojila sedam medalja.

Razlog je sukob s predsednikom Streljačkog saveza Srbije Obradom Stevanovićem i generalnim sekretarom Nenadom Petkovićem, jer su oni sedam dana pre početka turnira sazvali sastanak na kome su, prema rečima Stojiljkovića, uznemirili i reprezentativce i stručni štab.

"Tvrdimo da bismo osvojili po neki trofej u svakoj disciplini da nije bilo tog sastanka na kome se razgovaralo o novcu, nagradama i šta kome pripada, zašto i kako, a ne o tome kako idemo i šta nam treba na prvenstvu sveta", istakao je selektor po povratku u Beograd.

"Otišao sam u Minhen nervozan, a tako se ne ide na takmičenje koje nam je bilo najvažnije do Olimpijskih igara. Predsednik Stevanović me nijednom nije pozvao da čestita na rezultatima i pita treba li nam nešto, kako smo. Zbog svega toga razmišljam o ostavci", dodao je.

Srpski strelci su u Minhenu osvojili jednu zlatnu medalju, četiri srebra i dve bronze, što je državni rekord. Četvoro strelaca ispunilo je olimpijske norme za London 2012. godine, iako su u Minhen išli kombijima, pa je jedna grupa zbog kvara umalo zakasnila.

"Svetsko prvenstvo moralo je da ima tretman kao i Olimpijske igre, da se ode nekoliko dana ranije, da strelci treniraju, osete strelište i atmosferu, provere oružje i municiju... Imamo strelce u najboljim streljačkim godinama, a oni teže podnose put od onih mladih i kada dođu na dan pre takmičenja ne mogu da se odmore. Zbog umora smo izgubili bar dve ekipne medalje", ocenio je Stojiljković.

Zorana Arunović, koja je u Minhenu osvojila zlato i dva srebra, po čemu je najuspešnija takmičarka turnira, izjavila je da je presrećna zbog toga, ali da je još više raduje plasman na Olimpijske igre u Londonu.

"Presrećna sam i još ne mogu da verujem da sam svetska šampionka i vicešampionka. Potrebno je još malo vremena da se slegnu utisci... Sledi mali odmor, a zatim ću da pojurim da polažem neke ispite na fakultetu i da se pripremim za septembar i studentsko Prvenstvo sveta u Plzenu u Češkoj", istakla je Arunovićeva.

Olimpijske vize su pored Arunovićeve, kao prvi sportisti iz Srbije, u Minhenu osvojili i Damir Mikec, Andrija Zlatić i Nemanja Mirosavljev. Na prethodnim Igrama, 2009. godine u Pekingu, Srbiju je predstavljalo petoro strelaca.

Pogledajte još