Kapelo testira mlade snage

LONDON, 10. avgusta 2010. (Beta-AP) - Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Fabio Kapelo prijateljsku utakmicu s Mađarskom iskoristice da oproba nekoliko novih igrača, potencijalne članove "gordog Albiona".

Novi tim, ipak, neće ekipu osloboditi krivice za razočaravajući rezultat na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi na kome su Englezi takmičenje završili porazom od Nemačke od 1:4.

"Očekujem zvižduke. Zašto da ne? Zajedno pobeđujemo, zajedno i gubimo. Uvek poštujem navijače. Samo ako i mene izvižde kao i igrače", rekao je Kapelo, koji bi meč u napadu trebalo da počne sa Vejnom Runijem i debitantom Bobijem Zamorom.

Priliku bi u nastavku mogli da dobiju i 18-godišnji Džek Vilšer, kao i njegov dve godine stariji saigrač iz Arsenala Kijeran Gibs.

Mesto među stativima trebalo bi da zauzme Džo Hart, golman Mančester Sitija, koji nikada pre nije reprezentativnu utakmicu počinjao od prvog minuta. Kasnije bi trebalo da ga zameni Ben Foster.

"Imamo šest izmena i pokušaću nešto drugačije. Želim da vidim mlade igrače. Želim da vidim Vilšera, Gibsa... svi oni igraće u drugom poluvremenu, pošto nam u prvom neće biti lako", naveo je Kapelo.

Duel s Mađarskom Engleze će podsetiti na "utakmicu veka" iz 1953. godine. Mađari su tada postala prva nebritanska ekipa koja je Englezima nanela poraz na domaćem terenu.

Pogledajte još