Barać traži da se ispita rad MUP u istrazi u Jugoremediji

0

BEOGRAD, 10. avgusta 2010. (Beta) – Savet za borbu protiv korupcije zatražio je u utorak od premijera Srbije Mirka Cvetkovića da ispita zloupotrebe u radu policije na istrazi koja se sprovodi u zrenjaninskoj fabrici lekova "Jugoremedija", koja je u većinskom vlasništvu malih akcionara.

BEOGRAD, 10. avgusta 2010. (Beta) – Savet za borbu protiv korupcije zatražio je u utorak od premijera Srbije Mirka Cvetkovića da ispita zloupotrebe u radu policije na istrazi koja se sprovodi u zrenjaninskoj fabrici lekova „Jugoremedija“, koja je u većinskom vlasništvu malih akcionara.

Savet je saopštio da je od malih akcionara „Jugoremedije“ dobio predstavku o policijskoj istrazi koja se dva meseca vodi u toj fabrici, a iz koje se „jasno vidi“ da je reč o zloupotrebi policije radi pritiska na upravu preduzeća da donese odluke štetne po „Jugoremediju“ i njene vlasnike.

U saopštenju Saveta, koje je potpisala predsednica tog tela Verica Barać, navedeno je da je od Cvetkovića zatraženo da ispita ne samo postupanje pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova već i Ministarstva ekonomije jer je ono što oni rade „suprotno interesima vlasnika fabrike, malih akcionara i Republike Srbije“.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.