Počela manifestacija Dani Danila Bate Stojkovića

0

VRNJAČKA BANJA, 10. avgusta 2010. (Beta) – Dvodnevna manifestacija "Dani Danila Bate Stojkovića", upriličena u znak sećanja na tog srpskog glumca, počela je u utorak u Vrnjačkoj Banji.

VRNJAČKA BANJA, 10. avgusta 2010. (Beta) – Dvodnevna manifestacija „Dani Danila Bate Stojkovića“, upriličena u znak sećanja na tog srpskog glumca, počela je u utorak u Vrnjačkoj Banji.

Letnja pozornica u Vrnjačkoj Banji od ove godine nosi ime Danila Bate Stojkovića (1934-2002), a sutra uveče će u vrnjačkom Amfiteatru biti otkrivena i spomen ploča tom glumcu.

U restoranu „Srbija“ u Vrnjačkoj Banji održan je poseban program u okviru kojeg su Stojkovićevi prijatelji, među kojima je bio glumac Milorad Mandić Manda, pripremali za goste hranu koju je Bata voleo da jede.

Danilo Bata Stojković voleo je da dolazi u Vrnjačku Banju i da posećuje brojne kafane u tom mestu, a među njegovim omiljenim specijalitetima bili su čorbast pasulj i svadbarski kupus, teleći repovi, svinjsko i jagnjeće pečenje, gočki sir, ljute papričice.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.