Za sredu, 11. avgust 2010. godine

BEOGRAD, 11 avgusta 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnje su posvetili privrednim temama.

ALO - Pod naslovom "Čume ošamario Mrkonjića", list piše da je zaštićeni svedok u postupcima protiv pripadnika zemunskog klana Ljubiša Buha fizički nasrnuo na ministra infrastrukture Milutina Mrkonjića, jer njegova firma nije dobila posao na Koridoru 10.

BLIC - O trasi gasovoda kroz Srbiju pod naslovom "Gasprom: Mi odlučujemo o Južnom toku, a ne Tadić". O spekulacijama o smeni selektora fudbalske reprezentacije Srbije Radomira Antića "Meč s Grčkom nije moj oproštaj od 'orlova'".

VEČERNJE NOVOSTI - O posledicama čestih oluja u Srbiji i najavi pomoći Vlade Srbije "U nevremenu milijarde". O brutalnom prebijanju radnice u beogradskoj ćevabčinici "Zverski za šaku dinara". List piše i o nevoljama obolelih od kancera "Zračenje stalo zbog vrućine".

DANAS - Pod naslovom "Fiskalni savet nemoćan pred rasipništvom Vlade" list piše da ni zakon o fiskalnoj odgovornosti neće sprečiti predizborni marketing vlasti. O promenama Ustava u "SPO i LDP istrajno za promenu Ustava". O katastrofi na severozapadu Kine u tekstu "Više od 700 stradalih u velikom odronu u Kini".

KURIR - "Stiže Šešelj", naslov je teksta u kome se najavljuje da će se lider radikala Vojislav Šešelj u Srbiju vratiti iz pritvora Haškog tribunala u septembru. O reakcijama povodom najave smene selektora fudbalske reprezentacije Srbije Radomira Antića, u tekstu "I FIFA brani Antića".

POLITIKA - O spekulacijama o trasi gasovoda u "Beograd gura Južni tok na Dimitrovgrad, Gasprom na Zaječar". List piše i da "Rusi odlažu izgradnju rafinerije u Smederevu". O predlogu rezolucije Srbije o Kosovu u UN "Većina za nastavak nemoguće misije u Ujedinjenim nacijama".

PREŠ - "Kidnaperi dečaka pušteni na slobodu", o odluci suda da oslobodi iz pritvora optužene za organizovanje otmice sina jednog beogradskog biznismena. List prenosi ocenu direktora Kardiovaskularne klinike Dedinje Boška Đukanovića "Srbija nema dovoljno obučenih lekara za operacije srca".

PRIVREDNI PREGLED - List prenosi izjavu predsednika Srbije Borisa Tadića "Koridor 10 će se vrlo brzo isplatiti". O opcijama prolaska gasovoda Južni tok kroz Srbiju "U 'igri' Dimitrovgrad i Zaječar".

Pogledajte još