Uklonjen ponton, brod Sirona ostao kod Brankovog mosta

BEOGRAD, 11. avgusta 2010. (Beta) - Gradska komunalna inspekcija Beograda u sredu je uklonila pristan broda "Sirona" sa Savskog pristaništa kod Brankovog mosta dok je brod ostao na toj lokaciji, saopštilo je preduzeće "Sirona kruzis" (Sirona Cruises).

Direktor "Sirone" Vladan Vuličević rekao je agenciji Beta da je inspekcija prvo isekla kablove za struju, isključila vodu i telefonske linije sa pristana broda "Sirona", iako su komunalnim inspektorima pokazane sve validne dozvole.

"Mi smo im predočili dokumentaciju da plaćamo uredno za pristan Beogradvodama, Gradskom zelenilu i da plaćamo i za brod i za pristan i da ni u jednom trenutku nismo imali indiciju da se nalazimo u bilo kakvom prekršaju", rekao je Vuličević. Dodao je da su inspektori odbili da se predstave i da je sa njima bila nemoguća bilo kakva komunikacija i da su inspektori rekli da će njihova imena biti navedena u zapisniku.

Sekretarijat za inspekcijske poslove Beograda saopštio je ranije da je ponton-pristan nelegalno postavljen i podsetio da svi turistički brodovi, pa i "Sirona", prihvat putnika mogu da obavljaju "isključivo na Savskom pristaništu".

Pogledajte još