Za četvrtak 12. avgust 2010. godine

0

BEOGRAD, 12. avgusta 2010. (Beta) – Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu o izgradnji rafinerije u Smederevu, nestašici mleka i traganju za masovnom ratnom grobnicom kod Raške u kojoj su tela kosovskih Albanaca.

BEOGRAD, 12. avgusta 2010. (Beta) – Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu o izgradnji rafinerije u Smederevu, nestašici mleka i traganju za masovnom ratnom grobnicom kod Raške u kojoj su tela kosovskih Albanaca.

ALO – Pod naslovom „Ministre šamaraju, država ćuti“, list nastavlja da piše o napadu zaštićenog svedoka Ljubiše Buhe na ministra infrastrukture Milutina Mrkonjića, koji se, kako navodi, dogodio pre dva meseca. Na naslovnoj strani najavljen je i članak o tome da su optuženog za trgovinu drogom Darka Šarića štitili policajci: „Dva funkcionera MUP pred hapšenjem zbog Šarića“.

BLIC – „Škundrić obmanuo javnost o sporazumu sa Rusima“ piše list o tvrdnji ministra rudarstva i energetike Srbije Petra Škundrića da se Srbija obavezala Rusiji da neće graditi novu rafineriju do 2012. godine. „Farmaceutski kartel nije dozvolio niže cene lekova“ piše list o tvrdnjama Komisije za zaštitu konkurencije da su „Galenika“ i „Hemofarm“ i sedam velikih veledrogerija postigli dogovor kojim kontrolišu tržište.

VEČERNJE NOVOSTI – „Evropa neće vratiti vize“, prenosi list izjavu ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića povodom tvrdnje da bi EU mogla da ponovo uvede vize za državljane Srbije zbog amandmana na Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije koji je pojedinim funkcionerima omogućio obavljanje funkcija i u izvršnoj, i u zakonodavnoj vlasti. U tekstu „Srbija bez mleka?“ piše list o pozivu proizvođača otkupljivačima da se reši problem nestašice.

DANAS – „Istražitelji kopali na pogrešnom mestu“ piše list o traganju za masovnom grobnicom kod Raške u kojoj su tela kosovskih Albanaca. „Penzije neće padati dok smo mi u Vladi“ – list prenosi izjavu potpredsednika Partije Ujedinjenih penzionera Srbije Milana Krkobabića.

KURIR – „Pokvareni svi aparati za lečenje raka“, piše list o stanju u Institutu za onkologiju Srbije. List piše i o odluci hrvatskog pravosuđa: „Sretko Kalinić dolazi u Srbiju“.

POLITIKA – „Duh protiv rafinerije“ piše list o izjavi ministra Petra Škundirća da je sporazumom sa Rusijom predviđeno da nova rafinerija ne može da se gradi u Srbiji dok pančevačka ne bude modernizovana. „Srbija iz budžeta školuje lekare za Nemačku“ – o zapošljavanju lekara iz Srbije u Nemačkoj.

PREŠ – „Srbija bez mleka“ piše list o nestašici i zahtevima poljoprivrednika koji prete da će obustaviti isporuku zbog niskih otkupnih cena. „Mladić haški tužilac“ – o vesti da je Mladić tajno snimao svoje razgovore sa saradnicima.

PRIVREDNI PREGLED – „Spor oporavak srpske ekonomije“, piše list o avgustovskom izveštaju Narodne banke Srbije o inflaciji. „Salford kriv što nema mleka“ – o saopštenju Ministarstva poljoprivrede povodom nestašice mleka.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.