Sedam godina od ubistva dece u Goraždevcu

GORAŽDEVAC, 12. avgusta 2010. (Beta) - U petak se navršava sedam godina od ubistva dvoje i ranjavanja četvoro dece, Srba u Goraždevcu, kod Peći, a da počinioci još nisu otkriveni.

Portparol Euelksa Irina Gudeljević, rekla je u sredu agenciji Beta da se privodi kraju istraga, koju je ta misija preuzela od UNMIK-a.

"Da bi razjasnila neke detalje, policija je razgovarala sa nekoliko svedoka koji su i ranije dali izjave. Sve sumnje su proverene i analizirane. U ovom trenutku niko nije osumnjičen", kazala je Gudeljević.

Istragu ubistva dece u Goraždevcu, kao i ratnih zločina, vodi Euleksov tuzilac, a istražuje policija Euleksa. Ivan Jovović (19) i Pantelija Dakić (12) ubijeni su hicima iz automatskog oružja 13. avgusta 2003. godine dok su se kupali na Bistrici, a Đorde Ugrenović (20), Bogdan Bukumirić (14), Marko Bogicević (12) i Dragana Srbljak (13) teško su ranjeni.

Sutra, kao i svake godine na taj dan, u crkvi Presvete Bogorodice u Goraždevcu biće služen pomen Ivanu Jovoviću i Panteliji Dakiću. potvrdio je agenciji Beta paroh goraždevački, otac Jugoslav.

Pogledajte još