Ana u osmini finala Sinsinatija

BEOGRAD, 11. avgusta 2010. (Beta) - Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u osminu finala turnira u Sinsinatiju, pošto je u drugom kolu savladala Jaroslavu Švedovu iz Kazahstana sa 6:1, 7:5.

Meč je nekoliko puta bio prekinut zbog kiše, a Ivanovićeva je plasmanom u osminu finala zabeležila jedan od svojih boljih rezultata ove godine.

Ana Ivanović izjavila je da je veoma srećna zbog pobede pobede nad Kazahstankom Jaroslavom Švedovom i plasmana u osminu finala turnira masters serije u Sinsinatiju.

"Malo sam bila umorna od svih prekida i nastavljanja, ali ovo je bio dobar meč, pogotovo u prvom setu. Igrala sam jako dobro, i zadovoljna sam zbog toga", kazala je Ana Ivanović novinarima u Sinsinatiju.

Srpska teniserka savladala je Švedovu sa 6:1, 7:5 u meču koji je nekoliko puta bio prekidan zbog kiše.

"Sa svakim prekidom, sa svakim novim početkom, uslovi su bili drugačiji. Prvo je bilo veoma toplo, drugi put je bilo baš vetrovito, a treći put je bilo hladnije i loptice nisu toliko letele", objasnila je ona.

Protivnica srpske teniserke u osmini finala biće Ruskinja Jelena Vesnina, koja je bila bolja od Italijanke Frančeske Skjavone.

Druga srpska teniserka u Sinsinatiju, Jelena Janković sutra bi trebalo da igra u osmini finala protiv Akgul Amanmuradove iz Uzbekistana.

Turnir u Sinsinatiju igra se za ukupni nagradni fond od dva miliona evra, a pobednica će osvojiti 350.000 dolara i 900 WTA bodova.

Pogledajte još