SNS pozvao Tadića da se izvini Gaspromu

BEOGRAD, 12. avgusta 2010. (Beta) - Srpska napredna stranka (SNS) pozvala je u četvrtak predsednika Srbije Borisa Tadića da se izvini ruskom Gaspromu jer se iza leđa te kompanije i bez njenog znanja dogovarao sa Bugarima o mogućoj promeni rute gasovoda Južni tok.

"Tadić je narušio ugled Srbije jer je sa bugarskim predsednikom pokušao da menja rutu gasovoda. Od Gasproma, jedinog dobavljača gasa Srbiji, zavise stotine hiljada domaćinstava, privreda i toplane", rekla je fukncionerka SNS Zorana Mihajlović-Milanović na konferenciji za novinare.

Tadić je nedavno rekao da je sa premijerom Bugarske Bojkom Borisovim razgovarao o gasovodu i istakao da je za njega Dimitrovgrad bolje mesto za ulazak gasovoda u Srbiju i da je "u igri i Zaječar".

"Tadić je potpisao energetski sporazum Srbije i Rusije i tada je mogao da pregovara, a ako je trebalo nešto da se menja, onda je to trebalo uraditi na pristojan način, a ne medijski", rekla je Zorana Mihajlović-Milanović. Dodala je da kvazi pravila koja postoje u Srbiji ne postoje van granica Srbije.

Pogledajte još