Uefa pohvalila Ukrajinu

0

KIJEV, 12. avgusta 2010. (Beta-AP) – Evropska fudbalska unija (Uefa) saopštila je da dobro teku pripreme Ukrajine u organizaciji Evropskog prvenstva 2012. godine, ali da vlasti te zemlje moraju još da rade na obnovi infrastrukture..

KIJEV, 12. avgusta 2010. (Beta-AP) – Evropska fudbalska unija (Uefa) saopštila je da dobro teku pripreme Ukrajine u organizaciji Evropskog prvenstva 2012. godine, ali da vlasti te zemlje moraju još da rade na obnovi infrastrukture, rekonstrukciji stadiona i saobraćajnim vezama.

Generalni sekretar Uefa Đani Infantino posetio je Ukrajinu i tokom dva dana obišao četiri grada koji će biti domaćini Evropskog prvenstva 2012. godine, u koorganizaciji sa Poljskom.

„Ovde je urađeno mnogo posla i rokovi su ispunjeni. Veliki sam optimista i verujem da će Ukrajina uspešno organizovati turnir“, rekao je Infantino novinarima.

„Ukrajina će biti u centru zbivanja, 1. jula 2012. godine Kijev neće biti glavni grad Ukrajine – biće prestonica Evrope i sveta. Bićete ponosni na svoju zemlju“, dodao je on.

Međutim, Infantino je istakao da Ukrajina ima problema sa hotelskim smeštajem, ali i da stanovnici te zemlje ne govore najbolje strane jezike.

„Nije dobro ako imate 70.000 hotelskih soba, a da niko ne zna gde se nalaze i kako se do njih stiže. Mislim da u narednih 18 meseci ostatak sveta neće stići da nauči ukrajinski jezik, pa bi možda bilo dobro da Ukrajinci ulože malo napora i nauče po neku reč stranih jezika“, rekao je on.

„Siguran sam da će sve što je obećano biti ispunjeno. Svi smo optimisti, verujemo u Fudbalski savez i vladu Ukrajine“, dodao je Infantino.

Predsednik Ukrajine Viktor Janukovič pozvao je predsednika Uefa Mišela Platinija da poseti zemlju.

„Velika je čast za Ukrajinu što je dobila priliku da organizuje Evropsko prvenstvo. Dobra organizacija turnira je državni prioritet„, naveo je Janukovič u pismu objavljenom na sajtu vlade.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.