Federer želi 20 grend slem titula

BEOGRAD, 12. avgusta 2010. (Beta) - Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je da želi da osvoji najmanje 20 grend slem titula pre nego što završi karijeru.

Federer je ove godine pobedio na Australijan openu i tako osvojio 16. grend slem titulu, ali na preostala dva velika turnira - Rolan Garosu i Vimbldonu, nije uspeo da prođe četvrtfinale.

Švajcarac je zbog toga pao na treće mesto na ATP listi, što je njegov najlošiji plasman od novembra 2003. godine.

"Tri puta sam osvajao po tri grend slema u sezoni, a u nekoliko navrata po dva, i mislim da mogu da osvojim najmanje 20 'velikih' titula do kraja karijere. Tokom godine se takmičim na 16 do 20 turnira, pa još imam mnogo motiva", rekao je Federer za Bi-Bi-Si.

"Ali nije sve u osvajanju takvih trofeja. Na svakom meču i turniru pružam 100 odsto. Turniri u Torontu i Sinsinatiju su mi veoma važni. Veoma sam motivisan i bilo bi sjajno ako bih u narednih nekoliko godina uspeo da osvojim neki grend slem, ali neću samo zbog toga igrati tenis", dodao je.

Federer se smatra jednim od najboljih tenisera u istoriji. On je držao prvo mesto na ATP listi 237 uzastopnih nedelja i jedan je od samo šest tenisera koji su u karijeri osvojili veliki grend slem - trijumfovao je na sva četiri grend slem turnira.

Osvojio je 62 ATP titule i od turnira zaradio više od 56 miliona dolara.

 

Pogledajte još