Džerard: Bekam neće odustati od reprezentacije

BEOGRAD, 12. avgusta 2010. (Beta) - Fudbalski reprezentativac Engleske Stiven Džerard rekao je da ne očekuje da će Dejvid Bekam odustati od nastupa za reprezentaciju, uprkos tome što je selektor najavio da ga više neće zvati u tim.

Reprezentacija Engleske je sinoć na Vembliju pobedila Mađarsku sa 2:1 u prijateljskoj utakmici, a Bekam nije bio u timu pošto se još oporavlja od povrede ahilove tetive. Bivši fudbaler Mančester junajteda i Real Madrida do sada je odigrao 115 utakmica za nacionalni tim.

Selektor Engleske Fabio Kapelo rekao je uoči utakmice da ne namerava da zove 35-godišnjeg Bekama u reprezentaciju, pošto je fudbaler Los Anđeles Galaksija "nešto stariji", a on želi da podmladi ekipu.

"Siguran sam da će to motivisati Bekama i podstaći ga da dokaže Kapelu da je pogrešio. On će sve učiniti da se vrati u nacionalni tim, pošto znam da voli da igra za Englesku", rekao je Džerard britanskim medijima.

"Ne znam da li je Kapelo razgovarao sa Bekamom, ne znam šta se dogodilo. Dejvid može da hoda uzdignute glave zbog svega što je pružio reprezentaciji. Postigao je neverovatne golove, bio je fantastičan kapiten. Dugo je igrao za Englesku, sigurno je da će imati status legende", dodao je kapiten Liverpula.

Kapelo je rekao da će pružiti Bekamu priliku da se u prijateljskoj utakmici oprosti od nacionalnog dresa, ali da ga sigurno neće zvati u tim za kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini.

Pogledajte još