Počinje fudbalski šampionat Srbije

BEOGRAD, 13. avgusta 2010. (Beta) - Peto fudbalsko prvenstvo Srbije počeće u subotu, a titulu šampiona braniće beogradski Partizan, najbolji tim Super lige u prethodne tri sezone.

Crno-beli će sezonu početi pred domaćom publikom pošto će sutra od 19.30 u Beogradu dočekati debitanta u Super ligi Inđiju. Najveći i možda i jedini rival Partizanu u šampionskoj trci Crvena zvezda gostovaće kod Smedereva od 17.30.

Krug kandidata za trofej koji se dodeljuje državnom šampionu već godinama se i završava pominjanjem samo Partizana i Zvezde.

Vojvodina, OFK Beograd i Spartak spadaju u grupu timova koji bi mogla da pomute planove večitim rivalima, ali se njihove ambicije završavaju plasmanom na evropsku scenu.

OFK će sezonu početi duelom sa Metalcem na Karaburmi, sutra od 17.30 kada će i Spartak dočekati BSK. Vojvodina će dan kasnije u istom terminu biti domaćin Jagodini.

Svi ostali klubovi praktično će se već od prvog kola boriti za opstanak u 16-članoj Super ligi.

Najteže bi moglo da bude Smederevu i Hajduku iz Kule, koji su pod stečajem, Metalcu, BSK-u i Slobodi, koji nemaju stadione, kao i Čukaričkom, koji već godinama tavori sa finansijskim mukama.

Nešto više se očekuje od Borca iz Čačka, Rada, Jagodine i Javora, koji bi trebalo da zadrže prvoligaški status.

Parovi prvog kola Super lige:

Subota od 17.30 (osim, ako nije naznačeno):

OFK Beograd - Metalac
Borac - Javor
Spartak - BSK
Smederevo - Crvena zvezda
Partizan - Inđija (19.30)

Nedelja od 17.30:

Hajduk - Sloboda
Vojvodina - Jagodina
Rad - Čukarički

Pogledajte još