Lenđer u polufinalu na 100 metara leptir

BEOGRAD, 13. avgusta 2010. (Beta) - Srpski plivač Ivan Lenđer plasirao se u petak u polufinale Evropskog prvenstva u Budimpešti u disciplini 100 metara leptir stilom.

Lenđer je stazu preplivao za 52,89 sekundi, što je 79 stotinki sporiji rezultat od najboljeg, koji je ostvario Poljak Konrad Černijak.

Srpski predstavnik je tako zauzeo šesto mesto u konkurenciji 53 takmičara u disciplini u kojoj je evropski rekorder Milorad Čavić sa vremenom od 49,95 sekundi.

Srpske plivačice Milica Ostojić i Tijana Vukanović nisu danas uspele da se plasiraju u polufinale Evropskog prvenstva u Budimpešti u disciplini 200 metara slobodnim stilom.

Ostojićeva je stazu preplivala za dva minuta, šest sekundi i 10 stotinki što joj je bilo dovoljno za 38. mesto u konkurenciji 44 takmičarke.

Vukanovićeva je bila 40, pošto je ostvarila rezultat od dva minuta, šest sekundi i 50 stotinki.

Srpski plivač Lazar Bogdanovski nije uspeo da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva u Budimpešti u disciplini 200 metara leđno.

Bogdanovski je stazu preplivao za dva minuta, četiri sekunde i stotinku, što mu je donelo 27. mesto u konkurenciji 33 takmičara.

Učešće u polufinalu doneo bi mu rezultat od dva minuta, sekund i 68 stotinki.

Pogledajte još