Novi svetski rekord u vazduhoplovnom modelarstvu

BEOGRAD, 13. avgusta - Na Svetskom prvenstvu u vazduhoplovnom modelarstvu, u hali 1 Beogradskog sajma, koje se odrzava od 9. do 14. avgusta postavljen je novi svetski rekord u dužini leta u klasi F1D (slobodno leteći sobni modeli), tako da iznosi 39 minuta i 27 sekundi. Rekord je postavio Slovak Ivan Treger, koji je u odnosu na svoj bivši svetski rekord ovaj put prevazišao sebe za 3 minuta i 27 sekundi.

 Zanimljivo je da su na Beogradskom sajmu postavljena dva svetska rekorda u 2007. i 2008. godini, a hala 1 Beogradskog sajma naročito je srećna za takmičara Ivana Tregera, koji je na ovom mestu postavio i svoj bivši svetski rekord u dužini trajanja leta. 

 Na takmičenju ove godine učestvuju reprezentacije iz 14 zemalja sveta. Naša reprezentacija nastupa sa tri predstavnika: Slobodan Midić iz Novog Sada, trenutno se nalazi na četvrtom mestu,  Slobodan Milić iz Kragujevca i Lazar Laćimić iz Beograda.

 Do kraja prvenstva ostao je još jedan takmičarski dan. Takmičenje se održava u organizaciji Vazduhoplovnog saveza Srbije i Aero kluba ’’Modelar’’ iz Beograda, u saradnji sa Međunarodnom vazduhoplovnom organizacijom- FAI.

N.D.

 

Pogledajte još