Prvenstvo novinara tenisera

BEOGRAD, 13. avgust 2010. (FoNet) - Beograd će od 15. do 22. avgusta biti domaćin 33. Svetskog prvenstva novinara tenisera, na kome će učestvovati oko 150 novinara iz 22 zemlje sveta, najavili su danas Udruženje novinara Srbije (UNS) i Teniski savez Srbije (TSS).

Ovo prvenstvo u teniskom smislu ne znači ništa, ali ovoj zemlji znači puno, rekao je na pres konferenciji generalni sekretar TSS Dušan Orlandić.

"Ako 150 novinara iz sveta ode i napiše po jedan ili dva teksta o Beogradu, u onom svetlu u kome ga mi budemo prezentirali, to je neprocenjiva vrednost", poručio je Orlandić.

Ovo će biti najveći skup koja je neka novinarska organizacija ikad organizovala u Srbiji, dodao je generalni sekretar UNS Nino Brajović. "Na ovaj način, mi popravljamo i širimo komunikaciju između novinara iz Srbije i sveta, ali i podstičemo ideju rekreativnog bavljenja sportom među novinarima", rekao je Brajović.

Ovu manifestaciju, koja će se odžati u Sportskom centru Banjica, podržali su Ministarstvo omladine i sporta Srbije, Grad Beograd i opštine Zemun, Voždovac i Stari grad, kao i kompanije Delta Agrar i Karlsberg.

Programom je, osim takmičarskog dela, predviđeno da novinari teniseri posete Avalski toranj, memorijalni centar u Jajincima, Čarapićev brest, Beli dvor, ali i festival Bir fest.

Pogledajte još